Cum iti pot imbunatati implanturile dentare calitatea vietii

Vineri, 13 Aprilie 2018, ora 13:09
3398 citiri
Cum iti pot imbunatati implanturile dentare calitatea vietii

Implanturile dentare prezinta multiple beneficii, nu doar avantajul de a avea un zambet perfect!

Implantul dentar poate fi descris ca o radacina dentara artificiala plasata in maxilar pentru a fixa un dinte sau o punte dentara.

Astfel, radacina artificiala (implantul dentar) primeste coroana alcatuita din ceramica sau portelan conform dintilor naturali ai pacientului.

Iti prezentam 5 moduri prin care implanturile dentare ajuta la imbunatatirea calitatii vietii tale:

1. Implanturile dentare restabilesc functia normala a gurii

Atunci cand pierzi unul sau mai multi dinti, functia si eficienta muscaturii si capacitatea de a mesteca pot fi grav afectate. Pana si vorbirea poate avea de suferit.

Una dintre cele mai grave efecte secundare ale pierderii dintilor este pierderea osoasa, care apare atunci cand nu mai exista un dinte si o radacina care sa stimuleze remodelarea oaselor si sa ii mentina densitatea.

Avand un implant dentar plasat in osul maxilarului, vei stimula cresterea oaselor, ceea ce la randul sau te va ajuta sa iti mentii structura faciala si sa iti restabilesti eficienta in masticatie si vorbire.

2. Implanturile dentare nu aduc daune dintilor vecini

Unul dintre dezavantajele unei punti dentare este faptul ca trebuie sa slefuiesti si devitalizezi dintii "stalpi" pe care urmeaza a se monta lucrarea, ceea ce presupune sacrificarea acestor dinti sanatosi.

Deoarece implanturile dentare sunt plasate in spatiul lasat liber de un dinte extras, nu este nevoie sa piliti dintii invecinati.

De asemenea, prin acoperirea decalajului lasat de dinti lipsa, dintii sanatosi din apropiere sunt supusi la o uzura mai mica, protejand sanatatea lor pentru mult timp.

3. Implanturile dentare arata cat se poate de natural

Daca ai unul sau mai multi dinti lipsa, atunci vei intelege ce impact asupra increderii si stimei de sine il are un zambet cu jumatate de gura.

De obicei, este foarte dificil sa iti dai seama cand cineva are implanturi dentare pentru ca arata natural si se potrivesc perfect cu dintii din jur.

Fiind capabil sa zambesti cu incredere, calitatea vietii tale creste. Cu cat zambesti mai mult, cu atat este mai probabil ca oamenii sa iti zambeasca inapoi.

Nu este niciodata prea tarziu pentru a iti imbunatati calitatea vietii cu un implant dentar!

4. Implanturile dentare - solutia cea mai rentabila si de durata disponibila pe piata

Desi implanturile dentare pot parea la prima vedere o optiune foarte costisitoare, acestea sunt adesea cea mai rentabila solutie de restaurare a denturii.

Acest lucru se datoreaza faptului ca un implant dentar are o durata de viata foarte mare, daca il ingrijesti corespunzator.

Nu vei avea nevoie de noi punti dentare, proteze sau tratamente suplimentare. Odata ce un implant dentar este fixat in maxilar, poti sa te relaxezi, sa zambesti si sa te bucuri de o calitate a vietii imbunatatita, chiar si 20 de ani.

5. Nu mai trebuie sa iti faci griji in privinta deplasarii protezei

Multi pacienti ajung la medicul dentist pentru ca nu sunt multumiti de confortul protezelor dentare. Chiar si protezele de cea mai buna calitate se pot deplasa (misca) in timp, de obicei, ca urmare a pierderii osoase. Asta inseamna ca este posibil sa fie nevoie sa schimbi proteza pentru a evita astfel de probleme.

Implanturile dentare ofera purtatorilor de proteza increderea de a manca, de a bea, de a rade si de a zambi fara teama ca proteza lor se misca sau cade dintr-odata.

Indiferent de cauza, pierderea dintilor nu are doar un impact negativ asupra sanatatii, ci poate avea si consecinte negative psihice, prin scaderea stimei de sine.

Implanturile dentare sunt cea mai buna si de lunga durata solutie, la ora actuala, pentru inlocuirea dintilor lipsa.

Acest articol v-a fost oferit de Cabinetul Stomatologic DR. GRIGORIU® din Bacau.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#implant dentar, #cabinet stomatologic Bacau , #dinti