De unde teama de dentist si ce criterii trebuie sa ai in vedere cand iti alegi clinica stomatologica

Joi, 08 Octombrie 2015, ora 13:32
1883 citiri
De unde teama de dentist si ce criterii trebuie sa ai in vedere cand iti alegi clinica stomatologica
Foto: www.drserban.ro

Exista stereotipul conform caruia mergem la medicul stomatolog numai de nevoie si in ultima instanta. In vremurile trecute, poate ca educatia nu era la un inalt nivel si asta descria comportamentul adoptat fata de ingrijirea dentara. Insa, se traia mai sanatos si problemele dentare nu erau atat de grave sau multe, la varste tot mai fragede. Acum insa, suntem constienti de nevoia unui medic stomatolog competent, ales pe spranceana.

Despre ce criterii au in vedere romanii cand aleg medicul curant, poate povesti dr. Serban, activ la o clinica stomatologica Bucuresti.

In primul rand, este vorba despre cum ne proiectam temerile. Romanii isi doresc ceva rapid si de efect, caz ideal pentru a nu se mai intoarce prea curand la usa cabinetului. Asta trebuie sa inteleaga toata lumea, ca medicul stomatolog este de vizitat tot mai des, pentru a preintampina problemele. Dantura bine intretinuta implica si ajutor profesional: periaj, detartraj, albire daca este cazul, cu refacere in prealabil a oricarei probleme sau dureri.

Cum trebuie sa fie medicul stomatolog ideal

Empatic. Priceput si cu o lunga lista de calitati. "Romanii nu sunt neaparat perfectionisti din fire, ci mai degraba practici, asa ca isi doresc sa bifeze in acelasi loc orice interventie stomatologica", spune Dr. Serban. Ca o completare, se pare ca "putine sunt clinicile cu dotari de top si care ofera tot felul de servicii, insa sunt si printre cele mai cautate."

La nivel modern asta inseamna, spre exemplu, tehnica microscopului dentar - nu stii de ea, insa simti diferenta cand o lucrare dentara este realizata impecabil, avand vizibilitate la scara extinsa, cu detalii ce permit ca munca de stomatolog sa fie realizata la un nivel inalt.

De asemenea, implantologia este tot mai populara: o tehnica de reconstructie a dintilor cu materiale implantate ce refac aspectul si functionalitatea unui dinte natural, insa de data aceasta mai durabil.

Dar nu iese nimic fara experienta

"Oamenii trebuie sa caute medicul stomatolog cu experienta. Ai nevoie de implant, asta implica automat si chirurgie, deci ai nevoie de cel care s-a specializat pe astfel de interventii. E drept ca poate fi neplacut sa fii purtat de la cabinet la cabinet pentru inca o etapa necesara avansarii cu implantul, deci romanul trebuie sa caute acel medic competent 100%".

Este marturia celui care lucreaza cu asta, vede astfel de cazuri in fiecare zi. Si sistemul medical este de vina, spune el, pentru ca intr-o oarecare masura descurajeaza sau impiedica finantarile pentru dotari de top. "Insa, ca medic stomatolog ce iti doresti sa faci o diferenta in cariera, e musai sa aspiri la mai mult", adauga. Mai nou, un standard din acest punct de vedere este reprezentat de cursurile de specialitate realizate in strainatate. Mai apoi experienta isi spune cuvantul.

In legatura cu garantia lucrarii, dr. Serban mentioneaza: "Nu multi fac asta pentru ca sunt n factori pentru care o lucrare stomatologica ar putea avea totusi un repros. Insa, iti permiti sa oferi si garantie daca lucrezi cu dotari de inalta clasa."

Un sfat pentru cei care sunt in cautarea unei clinici competente in a rezolva intregul sir de cerinte stomatologice? Orice medic se confrunta cu marea provocare de a reface o dantura, oricat de degradata ar fi. Singura misiune a unui pacient este de a invinge teama. Asa ca alege in functie de nevoi, mereu cu gandul ca pe masura standardelor tale este si zambetul ce il vei recapata candva: impecabil!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
#teama dentist, #clinica stomatologica profesionista, #tehnologii moderne tratament dinti, #tratament dinti , #dinti