Implant dentar vs Punte dentara

Vineri, 13 Aprilie 2018, ora 13:07
5984 citiri
Implant dentar vs Punte dentara

Majoritatea persoanelor care au unul sau mai multi dinti lipsa se confrunta cu urmatoarea dilema: sa aleg o punte dentara sau sa optez pentru un implant dentar?

Aceasta intrebare este una fireasca pentru ca in fata unei astfel de dileme cu totii ne dorim sa gasim o solutie care sa imbine sanatatea, rapiditatea si costul financiar.

Pentru a lua decizia corecta si potrivita pentru tine, afla care sunt avantajele si dezavantajele implanturilor si puntilor dentare.

Ce sunt puntile dentare?

Puntile dentare sunt lucrari protetice fixe utilizate pentru a acoperi decalajul dintre unul sau mai multi dinti lipsa. Puntile dentare au ca scop nu doar redarea functionalitatii cavitatii bucale, ci si redarea aspectului estetic.

Avantajele puntilor dentare

  • Fiind o lucrare fixa, aceasta nu necesita indepartare periodica pentru igienizare asemenea protezelor mobile.
  • Organismul uman se obisnuieste foarte rapid cu ele intrucat acestea au o greutate foarte redusa, nefiind nici voluminoase.
  • Timpul de realizare a lucrarii este mult mai scurt decat in cazul implanturilor.
  • Costurile unei astfel de lucrari sunt mult mai mici decat in cazul implanturilor dentare.

Dezavantajele puntilor dentare

  • Mai putin placute din punct de vedere estetic. Puntile dentare nu sunt la fel de naturale ca implanturile si, prin urmare, nu sunt la fel de placute din punct de vedere estetic.
  • Necesita inlocuire periodica. Puntile dentare necesita inlocuire la fiecare 5-7 ani.
  • Daune aduse dintilor naturali. Puntile dentare presupun slefuirea si devitalizarea dintilor "stalpi" pe care urmeaza a se monta lucrarea, ceea ce presupune sacrificiul acestor "dinti buni".

Ce este implantul dentar?

Implantul dentar reprezinta cea mai moderna solutie pentru inlocuirea eficienta a dintilor pierduti din diverse motive (accidente, boli, carii etc).

Implantul dentar imita perfect structura dintelui natural si presupune montarea unei tije in os, care joaca rolul radacinii, apoi fixarea unei coroane ceramice care va inlocui partea vizibila a dintelui lipsa.

Care sunt principalele avantaje ale unui implant dentar?

  • Estetica impecabila. Cu un implant dentar ai un zambet perfect si natural. Nu se observa diferenta intre dintii naturali si cei implantati.
  • Confera functionalitate totala. Implantul dentar reuseste sa redea 100% functionalitatea cavitatii bucale.
  • Extrem de rezistent. Implantul dentar poate rezista chiar si 20 de ani daca este ingrijit corespunzator
  • Nu afecteaza organismul - fiind vorba despre insertie de titan, un metal care este biocompatibil.
  • Nu aduce daune dintilor vecini. Realizarea implantului nu presupune afectarea dintilor vecini, pastrand astfel integritatea "dintilor buni" ce marginesc zona edentata.

Dezavantajele implantului dentar

  • Necesita interventie chirurgicala - implantul dentar trebuie atasat direct osului.
  • Realizarea unei proceduri de implantare nu este ceva ce se poate face intr-o singura vizita la cabinetul stomatologic. Oasele se vindeca lent, intreaga procedura poate dura cateva luni.
  • Costurile mai mari comparativ cu lucrarile clasice.

Acest articol v-a fost oferit de Cabinetul Stomatologic DR. GRIGORIU® din Bacau.

UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PNL şi PSD Bucureşti vor avea o întâlnire, marţi, 19 martie, cu consilierii municipali social-democraţi şi liberali pentru a cere convocarea unei şedinţe de Consiliu General...
#implant dentar, #punte dentara, #cabinet stomatologic Bacau , #dinti