Implantul dentar versus alte solutii de inlocuire a dintilor naturali

Advertorial
Miercuri, 12 Aprilie 2017, ora 17:19
268847 citiri
Implantul dentar versus alte solutii de inlocuire a dintilor naturali

(P) In momentul actual, un numar mare de pacienti care poarta proteze totale intampina dificultati considerabile, deoarece trebuie sa se adapteze la un stil de viata ce include proteze detasabile, ceea ce nu este foarte simplu de realizat. Nu acelasi lucru s-ar intampla daca aceste persoane ar purta implanturi dentare, deoarece acestea au un aspect natural si pot indeplini aceeasi functie ca si dintele real.

Desi este destul de comun ca unele persoane sa confunde coroanele dentare cu implanturile dentare, acestea sunt destul de diferite. Coroanele dentare sunt utilizate atunci cand radacina dintelui nu este pierduta, dar dintele natural este foarte afectat (rupt, spart, distrus etc).

Pe de alta parte, in cazul implanturilor dentare nu mai exista radacina dintelui natural, locul acesteia fiind luat de un surub din titan (de cele mai multe ori) inserat direct in osul maxilarului. Integrarea acestui surub in osul maxilar reprezinta cheia succesului unui implant dentar.

Avantajele implanturilor dentare fata de alte solutii de inlocuire a dintilor naturali

Implanturile dentare reprezinta solutia ideala in multe situatii, mai ales atunci cand dintii vecini celor care urmeaza sa fie inlocuiti sunt in stare buna si nu se merita sa fie afectati prin procesul de pregatire pentru un pod sau alte solutii stomatologice.

Potrivit Dr Aristide, medic stomatolog bun in Bucuresti, printre numeroasele avantaje ale implanturilor dentare, cele mai importante sunt urmatoarele:

1. Avantajele estetice: Beneficiile estetice pe care un implant dentar le are sunt cele mai rapide si mai usor de recunoscut de aproape toata lumea. Comparativ cu protezele si podurile dentare, nu exista nicio indoiala ca implanturile dentare le sunt superioare din punct de vedere estetic. La finalizarea procedurii necesare in cazul unui implant dentar, dantura pacientului va arata si se va simti similar dintilor naturali.

2. Beneficii functionale: Dupa inlocuirea dintilor pierduti sau a celor grav deteriorati cu implanturi dentare, pacientii se pot bucura din nou de o muscatura buna si de capacitatea de a mesteca 100% intr-un mod total sanatos, ceea ce nu se poate spune in cazul unei proteze detasabile, de exemplu.

3. Confort: Implanturile dentare sunt infinit mai confortabile decat alte solutii de inlocuire a dintilor lipsa - in mod special cu mult mai confortabile decat protezele dentare.

4. Durabilitate: Implanturile dentare sunt considerate o solutie permanenta, pacientii putand sa se bucure de acestea pe termen lung.

Dezavantaje ale unui implant dentar

Similar altor proceduri medicale, un implant dentar nu are doar avantaje, ci si dezavantaje. Cele mai importante dezavantaje de luat in considerare sunt:

1. Pretul implantului dentar: acesta este mai mare prin comparatie cu preturile altor solutii de inlocuire a dintilor lipsa. Acest lucru reprezinta un inconvenient major pentru majoritatea pacientilor. Cu toate acestea, trebuie avut in vedere ca plasarea implanturilor dentare este o procedura chirurgicala si prin urmare, necesita o abordare considerabil mai scumpa decat celelalte optiuni disponibile.

Despre un pret implant dentar se poate spune ca este un factor important de decizie, dar nici macar acesta nu ar trebui sa cantareasca mai mult decat excelenta actului medical.

2. Factorul osos: Plasarea implanturilor dentare poate fi posibila doar daca osul maxilarului se afla in conditii bune. Trebuie sa existe o structura osoasa, de grosime si consistenta suficienta, pentru a mentine in siguranta forma implantului, ceea ce inseamna ca nu toti pacientii pot suferi implantarea unor dinti artificiali - este si cazul pacientilor cu osteoporoza severa. Dar, chiar si la acesti pacienti s-ar putea lua in considerare si alte optiuni pentru a fixa implantul in conditii de siguranta. Chirurgul stomatolog poate face recomandarile cele mai bune in acest sens.

3. Timp: Procesul tipic pentru obtinerea implanturilor dentare necesita de obicei mai multe vizite la dentist.

4. Disconfort: Pe tot parcursul procesului, pana cand implantul este complet adaptat, pacientul poate simti disconfort si dureri minore.

Medicul dentist este persoana avizata care va explica procesul in detaliu si va studia cea mai buna optiune pentru in mod particular, pentru fiecare caz.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#implant dentar, #stomatolog Bucuresti , #dinti