Merita periuta de dinti electrica pentru copii si adulti? Beneficii de sanatate + 5 FAQ

Advertorial
Marti, 29 Ianuarie 2019, ora 15:45
45646 citiri
Merita periuta de dinti electrica pentru copii si adulti? Beneficii de sanatate + 5 FAQ
Foto: Pixabay.com / CC0 Creative Commons

Periuta de dinti electrica pentru copii si adulti - preturi, beneficii, intrebari frecvente.

Aflati cat costa cea mai ieftina periuta electrica pentru ingrijire orala si daca merita sa investiti intr-un model ultra-performant.

Se spune ca un creion are o putere mai mare decat o sabie. Acelasi lucru este valabil si pentru periuta de dinti. Daca o folosesti in mod corespunzator, este o arma puternica impotriva cariilor si afectiunilor gingivale.

Dar, ca orice alt instrument, daca vrei sa functioneze bine, trebuie sa ai grija de el si trebuie sa stii sa-l folosesti. De aceea pentru a mentine o igina orala corecta este imperios necesar sa inlocuiti frecvent periuts, sa va periati dintii nu mai putin de 2 minute la fiecare sesiune si sa deprindeti o tehnica buna.

Sunteti sigur ca puteti sa realizati aceste lucruri in mod corespunzator cu o periuta manuala clasica? Ce aduce noua periuta electrica, de ce merita toata atentia si care sunt costurile de achizitie? Aflati raspunsurile in continuare.

De ce este recomandata periuta de dinti electrica pentru ingrijire orala?

Medicii dentisti recomanda utilizarea periutelor electrice pentru combaterea greselilor frecvente de periaj ce pot duce la aparitia problemelor severe la nivelul danturii si gingiilor.

Altfel spus, o astfel de periuta te ajuta sa periezi dintii mai eficient si mai corect: are miscari rapide si ferme, dar blande.

Unele modele sunt prevazute cu sistem cronometru 2 minute (uneori sectionat pe cate 30 de secunde, pentru fiecare patrime a gurii).

Periuta de dinti electrica - 9 beneficii pentru sanatate

1. curatare profesionista a danturii, asemenea unui dentist

2. poate elimina pana la 100% mai multa placa bacteriana decat o periuta manuala

3. combate cariile si imbunatateste sanatatea gingiilor

4. ajuta la eliminarea respiratiei urat mirositoare

5. prevazuta cu timer si stimulator pentru a incuraja o curatare de doua minute

6. prevazuta cu peri indicatori care va arata atunci cand este momentul sa schimbati capul de periaj

7. poate avea mai multe moduri de curatare

8. puteti experimenta mai multe tipuri de capete de periere pentru rezultate diferite

9. imbunatateste simtitor rutina de igiena orala

Cat costa periuta electrica dinti pentru copii?

Preturile periutelor clasice incep de la 2 lei - de exemplu Periuta dinti Oral B Shiny Clean 40 Medium. Daca vreti sa faceti saltul la o periuta de dinti electrica atunci trebuie sa fiti pregatit sa investiti putin mai mult.

Cat costa periutele electrice pentru copii si adulti? Dar cele sonice? Merita intr-adevar sa investiti intr-o periuta electrica pentru igiena dentara? Vom raspunde la aceste intrebari in continuare.

Set Periuta de dinti electrica pentru copii Bestron DSA3500B (Albastru) = 60 lei

Acesta este un set toate simpatic pentru copii realizat astfel inca sa atraga atentia si sa-i ajute pe cei mici sa-si insuseasca deprinderile de baza pentru o igiena orala corecta.

Setul are culori vesele si include pe langa periuta electrica cu un cap de lucru si capac in forma de ursulet, o cana din plastic pentru apa si o clepsidra 2 minute.

Copilul poate urmari cum se scurge nisipul din clepsidra ca sa stie cand si-a periat suficient de mult dintisorii.

Toate elementele se aseaza fix intr-un suport verde pentru a fi la indemana ori de cate ori cel mic vine sa-si perieze dintii.

Ambalajul sugestiv face ca acest set sa reprezinte un veritabil cadou pentru junior.

Periuta de dinti electrica pentru copii Oral-B Vitality Cars, Reincarcabila, 1 program, 1 capat (Rosu/Albastru) = 123 lei - pentru copii peste 3 ani

Pregatiti-va sa-l vedeti pe Fulger intr-o noua postura pentru ca Oralb professional anticipeaza simpatia copiilor pentru cursele faimoase de masini si intregul design al periutei este construit in jurul acestui desen animat.

In afara de aspectul vesel, periuta electrica Oral-B Vitality Cars asigura o curatare superioara 2D gratie capului usor rotunjit. Perii sunt foarte moi pentru ca periajul la aceasta varsta trebuie sa fie deopotriva delicat si eficient.

Periuta "smart" poate fi conectata cu aplicatia Disney Magic Timer pentru a-i deprinde pe cei mici cu obiceiurile corecte de ingrijire dentara si pentru a-i sa nu se abata de timpul necesar fiecarui periaj - care este de 2 minute.

Alte avantaje ale acestei periute dinti electrice oralb tin de programul de curatare zilnic standard, autonomia mare a bateriei (care dureaza pana la 5 zile), compatibilitatea cu orice alta rezerva Oral-B electrica si fibrele care se decoloreaza atunci cand este momentul pentru inlocuirea capului.

Pentru o alegere mai pretentioasa, tip set cadou Oral B propune Periuta electrica Oral B PRO 500 + Vitality Kids Frozen 81663117 (Alb/Roz) care costa 226 lei.

Are cronometru cu vibratie pe maner si cap Frozen, pentru fetitele care le adora pe Elsa si Ana.

Daca luati in calcul si faptul ca aceasta este pregatita sa efectueze 28800 de miscari oscilatorii, rotative si pulsative la fiecare sesiune de periaj, ca sunteti interesat ca cel mic sa inteleaga de la o varsta frageda cat de important este sa aiba grija de dintii sai, atunci s-ar putea ca acest model sa va surada.

Cat costa periuta de dinti electrica pentru adulti?

Una din cele mai ieftine si bune periute electrice pentru adulti este Oral-B Vitality D12.513W, reincarcabila curatare 3d, 7600 Oscilatii/min (Alb/Albastru), care costa 84 lei.

Este un etalon pentru cei care nu sunt dispusi sa investeasca prea mult intr-o periuta electrica, dar inteleg avantajele acesteia fata de una clasica, manuala. Este ideala atunci cand vreti sa faceti trecerea la prima periuta electrica.

Tehnologia Vitality curatare 3d ofera stralucire si albire dintilor, o curatare in profunzime si eliminarea bacteriilor daunatoare intr-un mod eficient.

Manerul este impermeabil, iar capul rotunjit reuseste sa sparga placa bacteriana si reda sanatatea gingiilor. Un rand de fibre speciale va arata atunci cand capul s-a tocit si necesita inlocuire.

Pachetul include manerul reincarcabil, dispozitivul si capul de incarcare.

Urmatoarea periuta electrica la pret rezonabil este Oral-B PRO 500 3D (Alb) = 140 lei.

Periuta electrica Oral-B Smart 4 4000 Cross Action Box (Alb) = 312 lei

De aceasta data Oral B propune o periuta inteligenta mai performanta. In loc de 1 program de curatare asa cum am intalnit la modele prezentate anterior, aceasta include 3 programe: curatare zilnica, albire, si ingrijirea gingiilor.

In plus, este prevazuta cu senzori smart, poate fi conectata prin Bluetooth, are cronometru pe maner pentru a va avertiza cand s-au scurs cele doua minute necesare unui periaj eficient zilnic.

Senzor presiune smart va avertizeaza daca aveti tendinta de a apasa prea tare pe dinti. Astfel aveti siguranta ca aveti grija in mod eficient de dintii si gingiile dumneavoastra.

Petele de la suprafata sunt eliminate inca de la prima periere gratie programului de albire. Capul de periere rotund inconjoara fiecare dinte si il curata temeinic.

Este compatibila cu orice cap de periere oral-B, ceea ce inseamna ca de fiecare data va fi usor sa-l inlocuiti cu unul nou.

Daca pana acum ati crezut ca periutele electrice necesita incarcare greoaie si frecventa, pregatiti-va sa va schimbati opinia. Acest model are baterie litiu-ion cu autonomie de pana la 12 zile/ per incarcare.

Cat costa periuta de dinti electrica seturi cadou?

Daca vreti sa cumparati de la inceput o periuta cu mai multe capete sau un set cadou cu multiple accesorii de suport si functii inteligente avansate, va recomandam:

Periuta electrica Oral B Pro 9000 Cross Action Box 81668848 (Alb/Auriu), trusa de calatorie = 750 lei.

Aceasta se livreaza cu 4 capete de periere, plus un suport pentru calatorie cu incarcator USB, pentru smartphone si capete.

Include 6 programe de periaj, se conecteaza prin Bluetooth la aplicatia speciala de pe telefonul smart devenind o periuta "inteligenta" si oferindu-va detalii despre modul in care va curatati dintii.

Are functii avansate de finete cum ar fi detectarea pozitiei si deprinderea tehnicilor potrivite de periaj.

Pentru ca este un set complet cu accesorii de confort si ideal pentru calatorie, Cross Action Box 81668848 poate reprezenta cel mai inspirat cadou pentru o persoana draga pe care o cunoasteti si care este interesata de imbunatatirea tehnicii de periaj intr-un mod simplu si comod.

Un alt set interesant ce poate fi oferit cadou este pachetul format din periuta electrica si dus bucal de la Dr Mayer - HDC5100, 3 programe, 3 capete incluse (Alb) = 379 lei.

Cat costa periuta de dinti electrica sonica pentru ingrijire personala?

Una din cele mai ieftine periute sonice este Dr. Mayer GTS2000 care costa 58 de lei sau varianta imbunatatita Dr Mayer GTS2080BK cu 5 programe de curatare la 173 lei.

Periuta de dinti electrica Philips Sonicare DiamondClean HX8491/03 (Negru), suport de calatorie = 727 lei - ofera performante excelente de curatare si se livreaza cu o cutie speciala pentru transport care va permite sa incarcati periuta atunci cand este in interior.

Acest set periuta electrica este ideal pentru cei care calatoresc si nu doar atat.

Pentru curatare intensa dar blanda, folositi unul din cele 5 programe incorporate: periere zilnica, masare gingii, Polish, curatare delicata si White pentru eliminarea petelor de suprafata.

Gratie tehnologiei sonice, aceste periute de dinti sonicare au capacitatea de a transforma pasta de dinti in spuma. Aceasta patrunde mai usor spre placa bacteriana si o elimina eficient, prevenind astfel cariile dintre dinti.

Functia AirFloss Ultra este utila pentru curatarea gurii in doar 1 minut, iar tehnologia cu jet de aer si micro-picaturi permite curatarea temeinica a spatiilor dintre dinti.

Tot ce trebuie sa faceti este sa selectati frecventa jeturilor si sa tineti apasat butonul de activare (jeturi manuale sau automate).

Periuta de dinti electrica Philips Sonicare FlexCare HX6932/36 (Alb) = 943 lei

Periuta aceasta se diferentiaza de celelalte prin prezenta sterilizatorului UV pentru capul de periere.

Daca mai aveati vreun dubiu in ceea ce priveste eliminarea puternica a bacteriilor, de aceasta data veti fi sigur ca periuta pe care o folositi este perfect curata.

Sonicare FlexCare are 3 moduri de lucru (inclusiv masaj si albire), cronometru 2 minute si Quadpacer (4 x 30 de secunde pentru fiecare sectiune a gurii) doua capete de periere si doua manere, un cap de periere inovator si tehnologie de curatare dinamica si antrenare a fluidelor intre spatiile dentare.

5 intrebari frecvente despre periuta de dinti electrica

1. Ce durata de viata are periuta electrica?

Durata medie este de 3 - 5 ani, desi in general producatorii ofera 2 ani garantie. Exista cateva modele extrem de bine construite care pot sa tina chiar si 10 ani.

2. Periuta electrica poate sa albeasca dintii?

Da, ajuta la albirea dintilor. Cu toate acestea, nicio periuta nu va putea albi dintii mai mult decat este nuanta lor naturala.

Conteaza foarte mult si dieta alimentara, stilul de viata, pasta de dinti folosita si modul in care utilizati periuta.

3. Periuta electrica este mai buna decat cea manuala?

Daca avem in vedere curatarea eficienta a dintilor, raspunsul este cu certitudine Da. De altfel acest lucru este dovedit de numeroase studii clinice.

4. Merita sa investesc intr-o periuta electrica?

Cu siguranta merita datorita cresterii eficientei de curatare, confortului si modului in care stimuleaza deprinderea unei tehnici corecte de periaj.

Chiar daca pretul este mai mare comparativ cu un model non- electric, in timp puteti considera ca va recuperati investitia: veti avea dinti si gingii mai sanatoase, nu veti mai fi nevoit sa ajungeti atat de des la stomatolog din cauza periajului defectuos.

Dupa cum am vazut mai sus pretul periutelor electrice porneste de la circa 80 de lei, o suma rezonabila daca intelegeti cat de importanta este igiena dentara corecta.

Daca banii nu reprezinta un impediment si pentru a obtine cele mai bune performante puteti avea in vedere cele mai bune periute electrice Oral-B si chiar modelele sonice cum este Diamond Clean Smart.

5. La cate luni se schimba periuta de dinti sau capul de periere?

Periuta de dinti trebuie schimbata o data la 3 luni. Asociatia Americana Dentara recomanda inlocuirea periutei de dinti o data la fiecare 3 - 4 luni.

In timp, periutele se uzeaza, perii li se indoaie si astfel devin mai putin eficiente pentru curatarea dintilor. Intotdeauna asigurati-va ca folositi o periuta de dinti cu fire drepte, suficient de rigida (dar nu prea dura).

Apoi este indicat sa cumparati o periuta de dinti clasica noua sau un cap de periere pentru o periuta electrica, atunci cand din anumite motive ajungeti pe scaunul stomatologului si sunteti supus unor proceduri ample de igiena dentara.

Nu toti realizam acest lucru, dar periutele de dinti incep sa aiba niste semne fizice care ne indica faptul ca trebuie inlocuite. Cel mai evident lucru este atunci cand perii se rup sau se tocesc si se lasa spre exterior, in loc sa ramana fermi.

Atentie: va fi si mai rau daca incercati sa periati dintii cu putere daca perii sunt uzati.

Daca observati ca perii se tocesc mult prea repede, acesta ar putea fi un semn ca apasati prea tare pe dinti in timpul periajului. In consecinta va puteti pricopsi cu o sensibilitate crescuta sau cu fisuri dentare nedorite.

Miscarea de periere trebuie sa fie una blanda. Daca insistati prea mult nu inseamna ca sunteti implicit mai eficient.

In cazul in care aveti dubii cu privire la eficienta periutei manuale pe care o utilizati in prezent, schimbati-o cu o periuta de dinti electrica si chiar sonica.

evoMAG va ofera si alte produse de ingrijire personala: irigatoare bucale, periute de dinti sonicare healthywhite cu capete conectivitate bluetooth, aparate de tuns.

Înțepături între candidații Alianței PSD-PNL. Burduja o șicanează pe Firea: "Dacă era o alternativă pentru Primăria Capitalei, nu m-aș fi înscris în cursă"
Înțepături între candidații Alianței PSD-PNL. Burduja o șicanează pe Firea: "Dacă era o alternativă pentru Primăria Capitalei, nu m-aș fi înscris în cursă"
Candidat PNL la funcţia de primar al Capitalei, Sebastian Burduja, susține că s-a înscris într-o cursă electorală "strânsă", în care toți cei "patru candidaţi cu şanse", iar voturile...
Ce urmărește Ciolacu prin restrângerea atribuțiilor primarului Capitalei. Anticipează un eșec de proporții? „O dezavuare subtilă a doamnei Firea”
Ce urmărește Ciolacu prin restrângerea atribuțiilor primarului Capitalei. Anticipează un eșec de proporții? „O dezavuare subtilă a doamnei Firea”
A mai rămas aproximativ o luna și o săptămână până la alegerile locale, iar PSD de-abia a lansat-o în cursa pentru Capitală pe Gabriela Firea. Social-democrații sunt conștienți că...
#periuta dinti electrica, #periaj electric , #dinti