Mituri despre albirea dintilor - cum iti face rau, de fapt, bicarbonatul de sodiu

Luni, 14 August 2017, ora 14:05
28512 citiri
Mituri despre albirea dintilor - cum iti face rau, de fapt, bicarbonatul de sodiu
Foto: Clinica Stomatologica Trident

In dorinta de a avea dinti albi si sanatosi, unii dintre noi apelam si la trucuri sau leacuri auzite din batrani sau citite pe Internet.

Dar oare cat de mult rau ne facem atunci cand aplicam asupra propriului corp ceva ce stim din auzite si fara sa apelam la specialisti? Doctorul stomatolog Andreea Nitu trece in revista cateva dintre cele mai intalnite mituri despre albirea dintilor si explica de ce unele obiceiuri ne fac mai mult rau decat ne inchipuim.

Dintii se albesc cu bicarbonat de sodiu

FALS! Bicarbonatul de sodiu nu are niciun efect asupra albirii dintilor. Mai mult, folosirea prafului ar putea afecta echilibrul bacterian din cavitatea bucala. Asa ca este de evitat aceasta solutie "babeasca".

Dintii se albesc cu pasta de dinti speciala

FALS! Oricate promisiuni aduc reclamele, o schimbare considerabila in coloratura danturii nu va fi obtinuta niciodata cu pasta de dinti. Desi aceasta contine ingredientele potrivite, cantitatea si expunerea la acestea este prea mica. De exemplu, pentru a avea efect, ar trebui sa va spalati minimum 20 de minute pe dinti. Si nu o singura data, ci de fiecare data.

Lamaile si capsunele albesc dintii

ADEVARAT! Dar partial. Folosirea acestora pentru ca solutie permanenta de albire a dintilor afecteaza stratul protector al dintilor si astfel ajungeti sa faceti mai mult rau decat bine pe termen lung.

Si implanturile sau coroanele dentare se pot albi

FALS! Albirea dintilor se face doar pe suprafata naturala. Daca vreti sa schimbati culoarea implantului sau a coroanei dentare, trebuie sa faceti o lucrare noua.

Albirea dintilor se poate face la orice varsta

FALS! Albirea dintilor nu este recomandata copiilor decat in anumite cazuri, exceptionale, si doar la recomandarea medicului. In caz contrar, poate fi afectat tesutul viu din interiorul danturii, lucru care va afecta sanatatea dintilor.

Ce trebuie sa mai retineti este ca albirea dintilor nu este un proces definitiv si permanent. Aceasta procedura se realizeaza periodic, deoarece dantura este expusa permanent factorilor care ii influenteaza culoarea.

Citeste si ce alimente te ajuta sa iti pastrezi dintii sanatosi si despre metode noi pentru albirea danturii.

Doctor stomatolog Andreea Nitu

http://clinicatrident.ro/dentist-andreea-nitu/

Daca aveti vreo intrebare pentru colaboratorii Ziare.com, va invitam sa le-o adresati printr-un comentariu sau printr-un mail pe adresa sugestii@ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#mituri albire dinti, #albire dinti , #dinti