Mituri despre aparatul dentar

Sambata, 01 Octombrie 2016, ora 07:51
6344 citiri
Mituri despre aparatul dentar
Foto: Clinica Trident

Necesitatea purtarii unui aparat dentar este privita adeseori cu reticenta de catre pacienti. Motivele sunt multiple, insa, cele mai multe se bazeaza pe informatii din auzite, adevarate mituri care impiedica pacientul sa beneficieze de un tratament adecvat care i-ar face viata nu doar mai usoara, ci si mai frumoasa.

Iata cinci dintre cele mai des intalnite mituri despre aparatele dentare:

Aparatul dentar este doar pentru copii - FALS

Da, este indicat sa se corecteze un defect cat mai repede, insa varsta nu este un impediment in tratarea unor probleme stomatologice. Niciodata nu este prea tarziu pentru a corecta probleme precum inghesuirile dentare, dezvoltarea maxilarelor, dinti aflati intr-o pozitie incorecta, muscaturile incorecte. Toate aceste probleme pot fi rezolvate cu ajutorul aparatului dentar, indiferent de varsta pacientului.

Aparatul dentar este doar pentru a rezolva problemele estetice - FALS

Este o idee des intalnita, insa, cat se poate de eronata. Intr-adevar, repararea unor defecte ale danturii are un beneficiu de imagine considerabil, insa nici restul beneficiilor nu sunt de neglijat. Dimpotriva, o buna sanatate orala incepe aici.

Montarea aparatului presupune dureri mari - FALS

Chiar daca aspectul poate parea usor restrictiv, de fapt pacientii care poarta aparat dentar nu resimt niciun discomfort la nivelul danturii. Este adevarat ca, pe vremuri, arcurile rigide legate pe dinti exercitau o presiune mult mai mare si, implicit, discomfort, insa tehnologia a evoluat. Pe langa arcuri flexibile, exista aparate dentare aproape invizibile si foarte comode. Atat de comode incat nici atunci cand mananci nu vei fi deranjat de aparat. Intr-adevar, pot aparea mici leziuni la nivelul obrazului sau limbii, insa acestea dispar in cateva zile, pe masua ce pacientul se obisnuieste cu aparatul.

Aparatul dentar este inestetic - FALS

Din nou o idee preconceputa, care tine mai degraba de inceputurile ortodontiei. In prezent, tehnica a evoluat suficient astfel incat sa poti purta aparat dentar, iar ceilalti din jur sa nu observe. Pe langa asa-zisele aparate dentare invizibile, exista insa si unele care au devenit aproape o bijuterie. In plus, a purta aparat dentar nu mai este o rusine, ci mai degraba un semn al respectului de sine.

Aparatul dentar nu are efecte permanente - FALS

Intr-adevar, dupa perioada de purtare a aparatului, dantura are nevoie de o perioada de reacomodare. In acest rastimp insa, medicul stomatolog va recomanda purtarea unui dispozitiv de contentie. Practic, dintii au nevoie sa se adapteze cu noua pozitie, iar acest lucru presupune purtarea unei gutiere. Aceasta este insa transparenta si usor de purtat.

Te-ai hotarat? Aparatul dentar poate fi solutia la problemele tale, asa ca nu lasa niste mituri sa stea in calea danturii tale perfecte! Intreaba-ti stomatologul mai multe despre aparatele dentare si beneficiile acestora chiar azi!

Afla mai multe detalii despre aparatele dentare

Dr. Raluca Athanasiu

www.clinicatrident.ro

Daca aveti vreo intrebare pentru specialistii colaboratori ai Ziare.com, va invitam sa le-o adresati printr-un comentariu sau printr-un mail pe adresa sugestii@ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Suceava a ales un preot să candideze pentru funcția de primar al municipiului Suceava. Cătălin Axinte este preot slujitor la Biserica Sf. Mina din...
Kelemen Hunor, convins că pe listele UDMR au semnat și români: ”După 9 iunie vom avea 200 de primari”
Kelemen Hunor, convins că pe listele UDMR au semnat și români: ”După 9 iunie vom avea 200 de primari”
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat joi, 18 aprilie, la Cluj-Napoca, după şedinţa Consiliului Permanent al Uniunii, că este convins că listele UDMR pentru alegerile locale au fost...
#Mituri despre aparatele dentare, #aparate dentare mituri, #aparate dentare , #dinti