Sfatul dentistului pentru un zambet sanatos: Avantajele fatetelor dentare

Joi, 08 Mai 2014, ora 10:26
4162 citiri
Sfatul dentistului pentru un zambet sanatos: Avantajele fatetelor dentare
Foto: LLLDental

In ziua de astazi, se pune din ce in ce mai mult accent pe aspectul estetic, iar daca unul ingrijit si frumos este insotit de un zambet relaxat si fara retineri, atunci sansele de succes in orice domeniu sunt cu siguranta mai mari. In ton cu acest curent, latura esteticii stomatologice s-a dezvoltat enorm in ultimii ani.

Fatetele dentare din ceramica sunt, de exemplu, un element de actualitate in practica stomalogiei estetice. Tehnica aceasta presupune aplicarea pe fata vizibila a dintilor, cu predilectie la dintii din zona frontala, a unor fatete speciale din ceramica, explica pentru Ziare.com dr. Claudiu Lupascu.

Acestea se cimenteaza pe dinte cu ajutorul unor tehnici adezive de ultima generatie si, desi ele sunt foarte subtiri, de indata ce sunt cimentate se integreaza perfect cu structura dintelui si devin extrem de durabile.

Fatetele se confectioneaza individualizat, pentru fiecare pacient in parte, in forma, culoarea si pozitia dorita si corecteaza estetic dintele sau dintii deteriorati, fie ca este vorba despre carii inestetice, fisuri, fracturi sau ciobituri, deformari sau coloratii persistente, dinti inghesuiti, spatiati sau abrazati.

Sfatul dentistului pentru un zambet sanatos: Bruxismul - efecte asupra danturii si tratament

Rezultatele tratamentelor cu fatete dentare dau satisfactie maxima pacientilor, obtinandu-se un zambet alb, stralucitor, cu dinti frumos aliniati. Este recomandat ca inaintea fatetarii sa se efectueze un detartraj urmat de albire profesionala, deoarece fatetele vor avea o culoare asemanatoare cu cea a restului dintilor din cavitatea bucala.

Avantajele tehnicii

Folosind cele mai noi tehnici si dezvoltari ale stomatologiei, fatetele dentare sunt o alternativa foarte buna la coroanele sau lucrarile estetice din ceramica pe suport metalic sau zirconiu, respectiv la aparatele dentare ortodontice, care aduc dintii in pozitia corecta pe arcade. Ele sunt potrivite atunci cand situatiile care trebuie rezolvate sunt de o dificultate scazuta sau medie.

Sfatul dentistului pentru un zambet sanatos: Dantura si sarcina

Fatetele dentare au cateva avantaje clare, constand in obtinerea unor rezultate estetice excelente, pastrand, in acelasi timp, o atitudine conservatoare fata de dinti, care necesita pentru aceasta procedura o preparatie minim invaziva, superficiala. Pentru defecte minore in zona frontala, fatetele ceramice pot fi o solutie rapida si eficienta pentru corectarea lor, iar forma si culoarea dintilor vor fi imbunatatite definitiv.

Avantajele fatetelor, precum si rezultatele bune obtinute in urma folosirii lor, le-au transformat in vedetele esteticii stomatologice in cei cativa ani care au trecut de la aparitia lor. Asa ca, nu ezitati sa profitati de cele mai noi tehnici stomatologice pentru a va crea zambetul perfect la care visati!

Dr. Claudiu Lupascu

LLL Dental

Ti-a placut acest articol? Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Fatetele dentare, #fatete dentare stomatolog, #fatete dentare avantaje, #tehnica fatete dentare sentist, #dr Claudiu Lupascu LLLDental, #alternative dinti ceramica , #dinti
Comentarii