Sfatul dentistului pentru un zambet sanatos: Bauturile reci dauneaza dintilor. Cum procedezi?

Joi, 31 Iulie 2014, ora 11:10
4880 citiri
Sfatul dentistului pentru un zambet sanatos: Bauturile reci dauneaza dintilor. Cum procedezi?
Foto: LLLDental

Profilaxia este cuvantul cheie pentru sanatatea danturii in orice sezon. Ce inseamna profilaxie? Prevenire. Totul incepe cu o metoda corecta de periaj si de folosire a metodelor auxiliare de igienizare a cavitatii bucale - periuta interdentara, ata dentara, apa de gura si dusul bucal.

Obligatoriu, doua periute

Recomandam periajul dintilor si folosirea atei dentare de cel putin doua ori pe zi pentru a se indeparta placa bacteriana si resturile alimentare de pe dinti. In plus, este indicata folosirea a doua periute - una pentru periajul de seara si una pentru cel de dimineata, explica pentru Ziare.com dr. Manuela Lupascu.

Periajul de baza este de cel de seara, inainte de culcare, deoarece bacteriile ar gasi pe durata somnului cele mai bune conditii de dezvoltare: caldura, umezeala, intuneric si substrat alimentar.

Sfatul dentistului pentru un zambet sanatos: Afectiunea parodontala

Aceste sfaturi general valabile, indiferent de sezon, se pastreaza ca reguli de baza si in sezonul estival. Lor insa li se adauga sfaturi specifice pe care, daca le urmati, va vor asigura sanatatea danturii si pe timpul verii.

Bauturile reci se beau numai cu paiul

Temperaturile mari din sezonul estival ne determina adesea sa ne dorim sa consumam bauturi si alimente foarte reci. Atentie, insa! Expunerea brusca la rece este un factor de durere dentara si duce, in timp, la distrugerea smaltului.

Acest lucru poate fi insa prevenit usor prin simpla folosire a unui pai atunci cand savurati bauturi reci.

De asemenea, trebuie sa aveti mare grija si la alternanta rece-cald, care si ea dauneaza danturii. Pe langa distrugerea smaltului, expunerea la bauturi foarte reci este daunatoare dintilor si pentru ca, de cele mai multe ori, acestea contin mult zahar.

Sfatul dentistului pentru un zambet sanatos: Bruxismul - efecte asupra danturii si tratament

Cu multa grija si atentie la igiena orala si un pic de precautie in ceea ce priveste alimentatia, suntem convinsi ca dantura dumneavoastra va trece cu bine si de vara aceasta!

dr. Manuela Lupascu, medic stomatolog specialist in stomatologie generala

LLL Dental

Daca aveti vreo intrebare pentru medicii colaboratori ai Ziare.com, va invitam sa le-o adresati printr-un comentariu sau printr-un mail pe adresa sugestii@ziare.com.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#Profilaxia nu e limba straina, #dinti bauturi reci vara, #durere dinti bauturi reci, #profilaxie dinti, #trucuri dantura sanatoasa, #Manuela Lupascu LLL Dental , #dinti