Sfatul dentistului pentru un zambet sanatos: Cand ii apar dintii bebelusului si cum trebuie sa procedezi

Joi, 11 Februarie 2016, ora 08:47
3272 citiri
Sfatul dentistului pentru un zambet sanatos: Cand ii apar dintii bebelusului si cum trebuie sa procedezi
Foto: Clinica Stomatologica Trident

Aproape orice parinte stie cat de grea este perioada in care ii apar dintii bebelusului. Afla in continuare ce poti face pentru ca atat tu, cat si copilul sa treceti cu bine peste aceste momente.

Varsta la care primul dinte temporar erupe pe arcada copilului variaza intre sase si zece luni. Dentitia temporara completa cuprinde 20 de unitati odontale si se atinge in jurul varstei de 30 de luni, cuprinzand urmatorii dinti: incisivii centrali, incisivii laterali, caninii, primii molari si molarii secunzi, explica pentru Ziare.com medicul Oana Chirila.

Printre simptomele care pot insoti eruptia dintilor temporari se numara hipersalivatia, inflamatia si durerea gingivala, iritabilitatea, irascibilitatea, lipsa poftei de mancare, insomnia sau somnul agitat.

Starea febrila este rar asociata cu eruptia dintilor, inflamatia gingivala din aceasta perioada putand sa determine cel mult o stare de subfrebilitate (intre 37 si 38 de grade Celsius).

Pentru a reduce aceasta simptomatologie sunt foarte utile inelele pentru eruptia dentara, dispozitive special concepute, ce se pot raci, reducand astfel disconfortul experimentat de cel mic.

Sfatul dentistului pentru un zambet sanatos: Ce afectiuni risti in timpul sarcinii si ce-i de facut

Nu in ultimul rand, tinem sa amintim importanta igienei dentare inca din timpul dentitiei temporare. Aceasta se realizeaza cu dispozitive speciale, periute si paste de dinti special adaptate pentru gradul de dezvoltare a copilului.

Sfatul dentistului pentru un zambet sanatos: De cand trebuie sa duci copilul la stomatolog

Acest protocol de igiena ar trebui sa fie chiar premergator eruptiei dentare, debutand cu ingrijirea gingiilor prin curatarea lor cu tifon steril obtinand astfel inlaturarea placii bacteriene ce se instituie in cavitatea bucala a micutilor.

Medic Stomatolog Oana Chirila

www.clinicatrident.ro

Daca aveti vreo intrebare pentru medicii colaboratori ai Ziare.com, va invitam sa le-o adresati printr-un comentariu sau printr-un mail pe adresa sugestii@ziare.com.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Cand apar dintii bebelusului, #dinti bebelus, #ingrijire dinti copil , #dinti