Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Sfatul dentistului pentru un zambet sanatos: De cand trebuie sa duci copilul la stomatolog

Joi, 06 August 2015, ora 17:51
3085 citiri
Sfatul dentistului pentru un zambet sanatos: De cand trebuie sa duci copilul la stomatolog
Foto: Medical Pr

Inca din primii ani de viata ai copilului tau, de la aparitia primilor dintisori, sanatatea dentara trebuie sa devina o prioritate. Obisnuirea copilului cu o igiena orala corecta de la o varsta frageda ii va influenta sanatatea pe tot parcursul vietii.

Eruptia dintilor de lapte se incheie aproximativ la varsta de doi ani si jumatate, cu variatii destul de mari de cinci-sapte-noua luni. Incepand cu acest moment, este recomandat ca atunci cand parintii se duc la stomatolog sa ia si copilul cu ei pentru a se familiariza cu cabinetul si sa nu asocieze neaparat medicul stomatolog cu durerea, ci cu o activitate placuta.

Sfatul dentistului pentru un zambet sanatos: Cele mai frecvente afectiuni dentare la copii

De obicei, primele vizite nu au rolul decat de a sparge gheata si a obisnui copilul cu medicul, locatia si cu ce face acesta. In cazul in care copilul este speriat, calmul si rabdarea parintilor joaca un rol foarte imporant.

Dupa acest prim control, copilul poate fi adus regulat la medicul stomatolog, pentru a se verifica daca dintii de lapte nu s-au cariat. Daca sunt carii mici, este bine sa fie tratate imediat, pentru a nu se ajunge la complicatii care sa afecteze dentitia definitiva. Acest lucru este indicat, deoarece tratamentul complicatiilor este mai lung si neplacut pentru copil.

Tinand cont de faptul ca in cazul dintilor de lapte cariile progreseaza mult mai repede, parintele trebuie sa tina cont atat de tehnica de periaj a dintilor, cat si de o alimentatie echilibrata, cu un continut scazut de zaharuri si amidon, ce reduce riscul de producere a acizilor care determina formarea cariilor.

Sfatul dentistului pentru un zambet sanatos: 5 trucuri pentru o dantura frumoasa

Sursa dezvoltarii unor dinti puternici, rezistenti la carii, este o alimentatie echilibrata. Pe langa o varietate de vitamine si minerale, copiii au nevoie de calciu, fosfor si un aport corespunzator de fluor.

La cea mai mica problema aparuta, copilul trebuie dus la stomatolog, complicatiile putand fi preintampinate prin tratarea imediata a afectiunii. Este indicat ca cel mic sa faca vizite periodice la medicul stomatolog, de doua ori pe an si sa fie controlat permanent de parinti pentru eventuale probleme ca sa se poata actiona cat mai repede.

Vizitele scurte si succesive au rolul de a creste increderea copilului in medicul stomatolog, in cabinetul stomatologic si se vor dovedi foarte importante in viitor cand va avea nevoie de tratament stomatologic.

Sfatul dentistului pentru un zambet sanatos: Laserul nu doar albeste dintii - ce mai poti trata

Dr. Gorea Oleg este medic stomatolog in cadrul clinicii Dentland.

www.dentland.ro/

Daca aveti vreo intrebare pentru medicii colaboratori ai Ziare.com, va invitam sa le-o adresati printr-un comentariu sau printr-un mail pe adresa sugestii@ziare.com.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Cand duci copilul la dentist, #copilul dentist, #copii tratament dentist , #dinti