Sfatul dentistului pentru un zambet sanatos: Estetica dentara

Joi, 11 Septembrie 2014, ora 11:40
2893 citiri
Sfatul dentistului pentru un zambet sanatos: Estetica dentara
Foto: LLLDental

In ultimii ani, pe masura ce stomatologia a avansat, s-a dezvoltat si latura esteticii dentare si a inceput sa fie la mare cautare in randul pacientilor. Estetica dentara are ca scop imbunatatirea aspectului dintilor prin aplicarea de fatete dentare, prin albirea dentara si aplicarea de bijuterii dentare.

Este insa foarte important de subliniat ca toate manoperele ce tin de zona esteticii dentare trebuie realizate dupa ce s-a facut o igienizare riguroasa a cavitatii bucale in cabinetul stomatologic, explica pentru Ziare.com dr. Manuela Lupascu.

Fatetele dentare reprezinta un element de actualitate in practica stomatologiei estetice, ce presupune aplicarea pe fata vizibila a dintilor, cu predilectie la dintii frontali, a unor fatete speciale din ceramica. Rezultatele tratamentelor cu fatete dentare dau satisfactie maxima, obtinandu-se un zambet alb, stralucitor, cu dinti frumos aliniati.

Avantajul fatetelor dentare consta in obtinerea unor rezultate estetice excelente, cu o atitudine conservatoare fata de dinti, necesitand o pregatire minimum invaziva, superficiala a acestora.

Pentru defecte minore in zona frontala, fatetele ceramice pot fi o solutie rapida si eficienta pentru corectarea lor, iar forma si culoarea dintilor vor fi imbunatatite permanent.

Fatetele dentare pot elimina defectele unui singur dinte sau pot acoperi mai multi dinti, creand astfel un aspect vizual estetic superior pentru intregul zambet. Inainte de montarea lor, este recomandat sa se realizeze un detartraj, urmat de albire profesionala, pentru ca fatetele sa aiba o culoare asemanatoarea cu cea a restului dintilor.

Albirea dentara este o manopera prin care culoarea dintilor este modificata de la nuanta lor naturala la o nuanta mai deschisa. Albirea in cabinet consta in aplicarea unui gel cu substanta activa pe suprafata dintelui, dupa ce s-a realizat izolarea gingiei si a partilor moi. Este o metoda rapida si foarte eficienta, durata tratamentului fiind de aproximativ o ora si jumatate.

Rezultatele albirii sunt spectaculoase; se poate obtine un rezultat cu 2-4 nuante mai deschise.

Inainte de albirea dentara este necesar detartrajul si periajul profesional cu cel putin 24 de ore inainte. Pentru ca tratamentul de albire sa fie reusit, dupa efectuarea lui se recomanda evitarea consumului de bauturi colorate, iar fumatul este interzis. E posibila aparitia unei usoare sensibilitati dentare pentru 1-2 zile, care poate fi combatuta prin aplicarea unei solutii cu fluor.

Albirea se poate realiza si acasa, fiind necesara confectionarea unei gutiere care se aplica pe dinti. In aceasta gutiera se aplica gelul pentru albire. Aceasta metoda este destinata pacientilor care vor o albire graduala.

Gutierele se poarta cateva ore, in fiecare zi, pana la obtinerea rezultatului dorit. Se poate folosi si ca metoda de mentinere a rezultatului obtinut prin albirea dintilor in cabinet.

Bijuteriile dentare adauga stralucire si personalitate zambetului, sporind efectul estetic. Acestea se pot aplica numai pe dinti curatati si albiti in prealabil. Aplicarea bijuteriilor dentare pe dinti necosmetizati poate inrautati aspectul lor.

Montarea bijuteriilor dentare pe suprafetele dintilor se face fara frezaj, astfel incat dintii raman intacti, fara a fi afectati de aceasta manopera.

Sfatul dentistului pentru un zambet sanatos: Totul despre implantul dentar

Procedurile de cosmetica dentara se realizeaza cu rezultate spectaculoase. Pentru a va bucura insa cat mai mult timp de dintii dumneavoastra curati, va recomadam sa renuntati la fumat si sa evitati consumul de lichide si mancaruri care contin coloranti. Si, foarte important, nu uitati de vizitele periodice de igienizare, care sunt obligatorii pentru a va putea pastra sanatatea si frumusetea dintilor.

Pana veti ajunge sa va faceti tratamentele dentare estetice dorite, aveti grija de zambetul dumneavoastra, caci este cel mai de pret accesoriu pe care il puteti avea!

dr. Manuela Lupascu, medic stomatolog specialist in stomatologie generala

LLL Dental

Daca aveti vreo intrebare pentru medicii colaboratori ai Ziare.com, va invitam sa le-o adresati printr-un comentariu sau printr-un mail pe adresa sugestii@ziare.com.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Totul despre estetica dentara, #fatete dentare, #bijuterii dantura, #albire dinti, #albire dantura stomatolog, #Manuela Lupascu LLL Dental , #dinti