Sfatul dentistului pentru un zambet sanatos: Totul despre implantul dentar

Joi, 05 Iunie 2014, ora 13:37
4546 citiri
Sfatul dentistului pentru un zambet sanatos: Totul despre implantul dentar
Foto: LLLDental

Unul dintre motivele cele mai comune care ii impiedica pe oameni sa zambeasca cu incredere este edentatia, adica lipsa unuia sau mai multor dinti, o problema care afecteaza o mare parte a populatiei tarii noastre.

Multi dintre pacienti sunt reticenti in a-si trata aceasta problema, pentru ca stiu ca tratamentul clasic era unul complicat si care afecteaza si dintii vecini, deoarece presupunea o punte, care se sprijinea pe dintii vecini, explica pentru Ziare.com dr. Claudiu Lupascu.

Stiinta stomatologica a evoluat insa enorm in ultimii ani si, odata cu acumularea de informatii, studii, evidente clinice, precum si prin proba timpului, implantul dentar a devenit tratamentul de electie in edentatii, fiind in acest moment cel mai modern si eficient tratament pentru aceasta situatie.

In ce consta implantul dentar

Dar ce este mai exact un implant dentar? Reprezinta un surub din titan introdus direct in os, care tine locul radacinii dintelui inlocuit, reprezentand fundatia viitoarelor lucrari protetice.

Daca va intrebati daca vi se potriveste sau nu un tratament cu implant dentar, atunci trebuie sa aflati ca acesta este indicat tuturor pacientilor care nu prezinta o contraindicatie absoluta pentru orice fel de interventie chirurgicala generala sau la nivel osos. Iar varsta nu reprezinta o contraindicatie - tratamentele prin implanturi dentare au devenit indicate si celor care au cel mai frecvent nevoie de ele: batranilor.

Recomandam cu incredere implantul dentar oricand situatia permite acest lucru.

Iata doar cateva dintre motivele pentru care implantul dentar este prima alegere pentru tratarea edentatiilor:

- Lucrarile sustinute de implanturile dentare se simt si arata la fel ca dintii naturali.

- Implanturile dentare sunt foarte durabile si rezista multi ani. Mai mult, cu o ingrijire corecta, implanturile dentare pot dura o viata.

- Ajuta la imbunatatirea considerabila a masticatiei si a vorbirii.

- Elimina necesitatea tratarii dintilor invecinati bresei edentate.

- Spre deosebire de protezele dentare, care sunt mobile, implanturile dentare inlatura disconfortul scoaterii si reintroducerii protezei dentare mobile.

- Desi initial pretul lor poate parea mare, sunt avantajoase din punct de vedere financiar, reprezentand o investitie pe termen lung.

Sfatul dentistului pentru un zambet sanatos: Avantajele fatetelor dentare

Nici in ceea ce priveste tratamentul la care veti fi supus nu trebuie sa va faceti griji, intrucat este mult simplificat fata de cel clasic. In plus, veti fi informat la fiecare pas al tratamentului de catre medicul care va trateaza si, in felul acesta, veti sti exact in ce punct va aflati, precum si ce etapa urmeaza.

Desigur, pacientii care urmeaza sa suporte o interventie chirurgicala stomatologica pentru inserarea unui implant necesita proceduri preliminare de igiena orala specifice. De asemenea, este foarte importanta mentinerea unei igiene orale corespunzatoare acasa, in paralel cu controale si sedinte regulate de igienizare orala profesionala in cabinet.

Sfatul dentistului pentru un zambet sanatos: Cauze neasteptate ale cariei dentare

Si dupa interventia chirurgicala de inserare a implantului va trebui sa verificam impreuna, periodic, corectitudinea manevrelor de igienizare. Vom verifica la fiecare control prezenta sau absenta inflamatiei, sangerarii gingiilor si a depunerilor de placa bacteriana si va vom indruma in functie de necesitatile dumneavoastra catre programul de igienizare corespunzator. Un pacient care nu poate sau refuza sa-si mentina igiena orala poate dezvolta complicatii.

Asadar, va asteptam in clinica noastra pentru a va reda zambetul sanatos si increderea in dumneavoastra!

Dr. Claudiu Lupascu

LLL Dental

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Implantul dentar, #lipsa dinte implant dentar, #procedura implant dentar, #edentitie stomatolog, #dr Claudiu Lupascu , #dinti