Turistii straini, in cautarea zambetului perfect - de ce prefera cabinetele stomatologice din Romania

Duminica, 29 Octombrie 2017, ora 07:42
5671 citiri
Turistii straini, in cautarea zambetului perfect - de ce prefera cabinetele stomatologice din Romania
Foto: Dent Estet

Stomatologia ramane motorul turismului medical romanesc, iar odata cu cresterea increderii strainilor in clinicile din tara noastra, au crescut si incasarile clinicilor dentare.

Daca pana acum cativa ani strainii ne vizitau pentru proceduri punctuale, in prezent, tot mai multi pacienti din afara aleg clinici de top din tara noastra pentru tratamente de reconstructie dentara completa, pentru care sunt dispusi sa plateasca sume ce depasesc 10.000 de euro.

Serviciile de calitate, la standarde occidentale, dar la preturi chiar de patru ori mai mici decat in Vest, tehnologiile digitale si medicii pregatiti in strainatate sunt principalele "obiective" care atrag "turistii" in clinicile stomatologice romanesti.

Cei care au ajuns initial din intamplare in clincile dentare romanesti au fost primii ambasadori ai turismului stomatologic si trend-setterii care au dat tonul alegerii Romaniei pentru tratamentelor dentare complexe. Daca in urma cu 10 - 20 de ani, pacienti erau atrasi doar de preturile foarte mici, acum tipologia pacientilor s-a schimbat radical.

Reconstructiile cu implant dentar, cele mai accesate servicii

Asadar, strainii nu mai vin in Romania doar pentru proceduri minore, ci mai ales pentru tratamente de reconstructie completa cu implant dentar sau sistem de protezare fixa pe implant (solutii de tip all-on4, fast&fixed). Acestora li se adauga proceduri precum obturatii de canal, interventii chirurgicale stomatologice, precum si tratamente complexe de estetica dentara. Practic, un pacient strain poate beneficia in cateva clinici din Romania de un plan complet de tratament, la standarde occidentale atat din punct de vedere al tehnologiei disponibile, cat si de punct de vedere al specializarii medicilor romani.

"Implantul dentar ramane cel mai solicitat tratament dentar de catre pacientii straini, care investesc sume ce depasesc 7.000-10.000 de euro per tratament pentru a-si reabilita zambetul. Multi dintre pacientii straini ne trec pragul la recomandarile altor pacienti, romani sau straini la randul lor, care au efectuat anterior tratamente in clinicile noastre, fiind atrasi de calitatea serviciilor oferite si de o echipa de medici cu experienta si notorietate foarte buna in piata", a declarat, pentru Ziare.com, dr. Oana Taban, fondator si CEO al grupului de clinici DENT ESTET.

Nu doar gama de servicii accesate de straini s-a diversificat, ci si nationalitatile pacientilor. Daca pana acum cativa ani, cei mai multi proveneau din Marea Britanie, in ultimii ani, a fost observata o crestere a interesului pacientilor din Irlanda, Franta, Elvetia, tarile nordice si chiar Canada, SUA sau Australia.

Turismul stomatologic, potential de crestere

Desi infloritor in ultimii ani, turismul stomatologic romanesc are in continuare potential de crestere, nefiind exploatat la nivel maxim. Implantologia este una din specialitatile care ar putea creste business-urile de medicina dentara din tara noastra, piata globala de implantologie dentara fiind in crestere. Daca in anul 2015, aceasta atingea 7,365 milioane de dolari, pana in anul 2021, este estimat ca aceasta va ajunge la 12,32 miliarde de dolari, cu o crestere anuala constanta de 7.2%, conform studiilor realizate de Research&Markets, lider mondial in analize de piata.

"Nevoia de tratamente dentare este mare in contextul in care intre 35% si 40% din populatia Europei si SUA si-a pierdut cel putin un dinte si se estimeaza ca 26% dintre adulti isi vor pierde toti dintii, pana la varsta de 74 de ani, potrivit American Association of Oral and Maxilofacial Surgeons.

In cazul fumatorilor, situatia este si mai sumbra: 13% dintre fumatori si-au pierdut complet dintii, comparativ cu 8% dintre fostii fumatori si 5% dintre persoanele care nu au fumat niciodata", a declarat Erika Cioata, Vicepresedinte al Asociatiei Dental Office Managers din Romania (ADOM).

Clinica DENT ESTET

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
#Cum infloreste turismul medical in Romania, #turism medical stomatologic , #dinti