Desert pentru diabetici: Rulada de nuci cu frisca

Duminica, 15 Mai 2011, ora 16:56
15478 citiri
Desert pentru diabetici: Rulada de nuci cu frisca

Bolnavii de ulcer, gastrita, colita, ficat, inima, ca si obezii nu trebuie sa sufere de pe urma faptului ca nu mai pot consuma dulciuri. Intrebari despre acest aspect si le pun mai ales diabeticii. Cu totii se pot linisti, fiindca exista o gama larga de retete dietetice, elaborate cu grija pe baza indicatiilor si contraindicatiilor alimentare.

Cand spunem dieta, imediat ni se invarteste in cap ideea restrictiilor. Suntem tentati sa condamnam noul regim alimentar, deoarece ne lipseste de anumite placeri. Este stiut ca mancarea nu aduce numai energia necesara organismului, ci si destinderea lui.

Iar daca vine vorba despre desert, cel care incheie masa, ar insemna, neconsumandu-l, sa fim privati de acea voluptate gustativa, pentru ca el contine zahar. Studiile de psihologie gastronomica au concluzionat, in repetate randuri, ca dulciurile nu pot fi eliminate din viata oamenilor suferinzi. Ele compenseaza alimentatia mai restransa a unei astfel de categorii.

Diabeticilor, caci lor le este dedicata reteta, le sunt permise deserturile ce au in compozitie gelatina indulcita cu zaharina, cele cu nuci, frisca, cremele de ou fara faina, laptele de pasare in care se pune tot zaharina.

Rulada de nuci cu frisca pe care o supunem atentiei, culeasa din lucrarea "Dulciuri dietetice" a colectiei "Caleidoscop", ajunge pentru 4 portii. Contine in total 15g. de glucide. Ca ingrediente, va trebuie: 100 g nuci, 200 g frisca nebatuta, 4 oua, 4-8 tablete de zaharina, coaja de lamaie dupa gust.

Albusurile se bat spuma, apoi se adauga galbenusurile si se amesteca usor. Se pun 80 g de nuci macinate, coaja de lamaie si 4 tablete de zaharina dizolvata intr-o lingura de apa. Compozitia omogena se toarna pe o tava tapetata, unsa cu unt si presarata cu 20g de nuci. Stratul trebuie sa aiba circa un centimetru.

Se coace la foc iute. Cand este gata, se rastoarna pe un tifon. Rulada se lasa sa se raceasca si se umple cu frisca batuta, la care s-au adaugat celelalte 4 tablete de zaharina, desigur, dizolvate intr-o lingura de apa. Se ruleaza, dupa care se taie felii potrivite.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#retete dietetice, #dulciuri diabet, #rulada nuci frisca diabetici, #prajituri diabetici , #dulciuri