Doua retete: Checuri sarate

Duminica, 03 Iunie 2012, ora 09:59
5752 citiri
Doua retete: Checuri sarate
Foto: Cuisine AZ

Checurile sarate sunt o solutie perfecta. Sunt bune la orice masa, sunt bune de luat la pachet (la serviciu sau in excursie).

Preparate in casa, checurile sarate sunt o variatie si o cale prin care iti poti demonstra creativitatea in bucatarie. Simplu de realizat, din ingrediente pe care le ai la indemana si care se gasesc usor, checurile sarate sunt un preparat ideal.

Chec cu stafide si cascaval

Reteta este una autentic frantuzeasca, traditionala pe Coasta de Azur si in Provence. Se prepara in 10 minute, iar ingredientele sunt pentru opt portii mari.

Ai nevoie de doua maini de stafide negre, 200 de grame de cascaval, plus inca 100 de grame pentru ras, patru oua, trei linguri de lapte, 150 de grame de faina, un praf de copt, trei linguri de ulei, 50 de grame de miez de nunca, sare, piper, cimbru uscat.

Incearca si cele doua retete inedite cu spanac

Incinge cuptorul si unge o tava de chec clasica cu unt si tapeteaz-o cu faina. Pune la inmuiat intr-un bol stafidele cu putina apa calda. Taie 200 de grame de cascaval in bucatele mici. Bate ouale, ca pentru omleta cu un praf de sare si adauga laptele. Adauga faina si praful de copt.

Amesteca bine apoi adauga 100 de grame de cascaval dat prin razatoare (alege un cascaval uscat), apoi pune nucile tocate marunt, iar la final stafidele bine scurse de apa. Potriveste de sare si piper. Poti adauga si putin cimbru uscat.

Amesteca pentru ultima data si rastoarna compozitia in tava. Coace checul circa 45 de minute. Este bun si rece si cald.

Checul sarat al bunicii

O retetea minunata, simpla si gata de bagat in cuptor in 10 minute. Te vei indragosti de ea. Ingredientele sunt pentru opt portii.

Ai nevoie de 200 de grame de sunculita afumata, 300 de grame de faina, un plic de praf de copt, patru oua, 150 de grame de cascaval ras (merge orice branza putin sarata si uscata), sase linguri de ulei, trei linguri de apa, sare piper.

Preparare: incinge cuptorul si unge o tava de chec clasica cu unt si tapeteaz-o cu faina. Taie bucatele sunculita si rumenese-o in putin ulei. Amesteca 300 de grame de faina cu praful de copt, adauga pe rand ouale si amesteca dupa fiecare. Potriveste de sare si pune piper din belsug.

Adauga uleiul, apa, sunculita si branza rasa. Amesteca putin si rastoarna in tava si coace in cuptorul incins 40-45 de minute, la foc potrivit. Scoate din tava cand este rece.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#reteta chec sarat, #reteta chec cascaval , #dulciuri