Prajitura de Craciun: Tort simplu si bun

Duminica, 23 Decembrie 2012, ora 15:43
5434 citiri
Prajitura de Craciun: Tort simplu si bun
Foto: Good Food

Cat de mare ar fi oferta dulciurilor gata preparate, nimic nu se compara cu ceva dulce facut in casa, mai ales pentru masa de Craciun. Hai sa facem prajitura de Craciun, un tort simplu si bun!

Reusita este garantata, ingredientele simple. Ce-ti trebuie pentru prajitura de Craciun? Pentru un tort pentru 8-10 portii ai nevoie de 225 grame de unt, 300 de grame zahar pudra, 4 oua, coaja rasa de la o portocala, cinci linguri de lapte, 450 de grame de faina.

Iti mai trebuie 200 de grame de stafide, 100 de grame de nuci, fructe confiate (daca vrei), 100 de grame de rahat colorat taiat in bucatele, doua pliculete de zahar vanilat si o lingura de esenta de rom. Pentru decor cate 200 de grame de ciocolata alba si ciocolata cu lapte, plus 100 de grame de ciocolata neagra.

Ai nevoie de doua forme de copt cu diametre diferite. Una de 24 de centimetri, si alta de 18 centimetri, tapetate cu hartie de copt. Incalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.

Pune stafidele in esenta de rom si adauga o ceasca de apa calda pentru a se rehidrata. Macina in bucatele nuca si taie fructele confiate in bucatele.

Bate untul impreuna cu zaharul intr-un castron pana devine spumos si cremos. Separat bate bine ouale impreuna cu un praf de sare si coaja rasa de portocala. Adauga ouale in crema de unt, in timp ce amesteci. Pune o parte din faina, apoi laptele si, la final, restul de faina. Omogenizeaza bine. Adauga stafidele (scurse bine), zaharul vanilat, nucile, rahatul si eventual, daca vrei, si fructele confiate.

Incearca si tarta cu branza si sos de fructe de padure

Imparte compozitia in cele doua vase si netezeste deasupra. Coaceti prajiturile impreuna, 30-35 minute pentru blatul mic si 40-45 minute, cel mare. Scoate-le din tava cand sunt bine racite.

Topeste ciocolata neagra si adauga in ea o lingura doua de lapte. Pune blatul mare si toarna cicolata neagra topita. Pune blatul mic deasupra. Topeste si ciocolata cu lapte si pe cea alba si pensuleaza deasupra, ca in imagine.

Se taie perfect si este delicios simplu sau cu sirop de fructe ori frisca. Blaturile se pot insiropa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#tort Craciun reteta, #reteta tort fructe , #dulciuri