Prajituri de casa cu fulgi de ovaz

Miercuri, 23 Noiembrie 2011, ora 00:20
23181 citiri
Prajituri de casa cu fulgi de ovaz

Ovazul este o cereala exceptionala. Foarte sanatos si plin de fibre, ovazul mai are o calitate: este foarte bun in prajituri facute in casa. Iata doua exemple:

Briose cu ovaz. Se fac rapid, sunt gustoase si ideale la micul dejun. Pentru tava cu briose ai nevoie de 250 de grame de fulgi de ovaz simpli, 100 de grame de faina, 100 de grame de zahar, o lingurita de pudra de scortisoara, un plic de praf de copt, un varf de cutit de sare, un ou, 120 de ml de lapte batut, 50 de ml de apa, 100 de ml de ulei. Pregateste cuptorul si unge formele de briose cu putin ulei. Compozitia se poate coace si in tavi clasice de chec.

Pune toate ingredientele uscate intr-un bol si amesteca-le. Bate oul, adauga laptele batut si uleiul. Compozitia lichida se amesteca incet in cea uscata. La final, adauga apa calda. Amesteca usor, pentru ca nu este nevoie sa ajungi la o compozitie perfect omogena. Pune compozitia in forme si coace briosele 30 de minute la foc moale. Daca alegi formele de chec, prajitura o sa fie gata in 40 de minute.

Slabeste cu tarate de ovaz .

Furesecuri cu fulgi de ovaz. Ca sa faci fursecurile ai nevoie de 100 de grame de unt, un ou, o jumatate de banana, esenta de vanile, 100 de grame de zahar, coaja de portocala, 200 de grame de fulgi de ovaz, un varf de cutit de sare, o lingura de nuca de cocos rasa si 100 de grame de stafide.

Pregateste o tava care merge la cuptor. Unge tava cu putina grasime. Incinge cuptorul. Imparte fulgii de ovaz in doua. Jumatate transforma-i in faina (se poate in masina de macinat cafea). Amesteca untul moale cu oul intreg, cu mixerul. Adauga banana, esenta de vanilie si zaharul. Continua sa amesteci pana ce totul este bine omogenizat si zaharul se topeste. Adauga coaja de portocala.

Intr-un alt vas amesteca faina de ovaz, sarea, nuca de cocos, stafidele si restul de fulgi de ovaz (cei intregi). Combina cele doua compozitii, pana ce rezulta un aluat dens, zgrunturos. Din tot aluatul fa un sul, din care taie felii. Coace fursecurile, la foc potrivit, circa 15-20 de minute, pana ce se rumenesc frumos.

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#ovaz, #doua retete, #un dulce de weekend, #prajituri de casa , #dulciuri