Retete pentru o buna dispozitie

Luni, 13 Iulie 2009, ora 21:28
2450 citiri
Retete pentru o buna dispozitie
Foto: ChinaSkyRestaurant

Te simti trist? Obosit? Putin iritat? Inainte sa cumperi multe dulciuri si sa le infuleci grabit sau sa fumezi o tigara, incearca sa consumi cateva alimente care iti pot da o stare de spirit mai buna prin efectul benefic pe care il au asupra organismului.

In primul rand, nu uita ca psihicul este influentat mult de ceea ce mananci: un nivel prea mic sau prea mare de zahar in sange te poate face sa te simti prost, la fel ca si un regim draconic pentru slabit.

Principalul tau interes este sa ai un regim alimentar echilibrat care sa te mentina sanatos - multe fibre si putine grasimi, arata WebMD.

Daca vrei sa te simti cu adevarat bine, consuma alimente bogate in vitamina B12 si acid folic (chili, fasole, puiul, laptucile), care, dupa cum arata studiil, ajuta la prevenirea bolilor psihice.

Fructele si legumele contin antioxidanti si fitochimicale care contribuie in mod direct la sanatate si la calitatea vietii - un studiu a aratat ca avem cu 11% mai multe sanse sa fim sanatosi tun daca mancam fructe si legume.

Seleniul, un mineral care actioneaza ca si antioxidantii (reduce stresul), se regaseste in cereale integrale, in fasole si legume, in carnea slaba (pui sau curcan), in lactate, seminte si nuci dar si in fructele de mare.

Stiai ca sansele de a avea simptome specifice depresiei scad semnificativ daca mananci peste de cel putin cateva ori pe saptamana? Acizii Omega 3 au efecte pozitive in ceea ce priveste schimbarile de dispozitie si ajuta mult femeile care sufera de depresie post-natala.

Nu uita ca lipsa de vitamina D este asociata cu depresia si cu dispozitia porasta: somonul, tonul, ficatul de vita, branza si galbenusurile de ou iti ofera necesarul de vitamina D, sursa principala fiind painea si cerealele.

Nu neglija ciocolata, vechiul remediu pentru cei prost-dispusi: cateva cubulete de ciocolata cresc nivelul de endorfine si iti lumineaza ziua.

Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, a declarat vineri, 29 martie, despre viziunea sa cu privire la Bucureşti, că trebuie să ajungi să te simţi...
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a declarat vineri, într-o întâlnire cu organizaţia PSD Sector 6, că vrea să îi mulţumească personal Gabrielei...
#retete buna dispozitie , #dulciuri