Un dulce de weekend: Chec cu rom, fara zahar si grasimi

Sambata, 17 Noiembrie 2012, ora 14:23
17863 citiri
Un dulce de weekend: Chec cu rom, fara zahar si grasimi
foto: Good Food

Exista prajituri fara grasimi si fara zahar? Da! Checul cu rom, care se face fara zahar si grasimi adaugate este cea mai buna dovada.

Zaharul vine din curmalele uscate si banane, iar de grasimi nu mai este nevoie. Este un chec special, unde ingredientele de baza sunt fructele deshidratate, asociate intr-o combinatie savanta, dar foarte usor de preparat, pe care merita sa-l incerci. In plus, este un dulce fara gluten.

Ca sa faci checul cu rom, fara zahar si grasimi ai nevoie de 250 de grame de curmale fara samburi, doua banane, 100 de grame de nuci, 200 de grame de stafide si alte 100 de grame de stafide pentru pus intregi, 100 de grame de malai (da, faina de porumb), o lingurita de praf de copt, o lingurita de amestec in parti egale de scortisoara si nucsoara, coaja de la o lamaie si trei linguri cu esenta de rom. Iti mai trebuie patru oua mari si inca o jumatate de banana si o lingura de zahar brun (optional), pentru ornat.

Pune curmalele intr-un vas, cu o cana si jumatate de apa, pe foc. Lasa-le sa fiarba pentru 10 minute, apoi scurge apa (nu o arunca) si pune curmalele intr-un robot de bucatarie sau intr-un blender. Adauga peste curmale bananele si 100 de mililitri de apa in care au fiert curmalele si omogenizeaza bine. Adauga cele 200 de grame de stafide si nucile macinate si amesteca totul pana rezulta o pasta.

Adauga mirodeniile si romul. Amesteca. Adauga faina de malai si galbenusurile. Pune un praf de sare si praful de copt. Scoate intr-un vas compozitia din robot sau din blender. Bate separat albusurile spuma si incorporeaza-le incet in compozitia de baza, cu mana. Adauga cele 100 de grame de stafide si amesteca.

Incearca si placinta cu mere a bunicii

Rastoarna compozitia intr-o tava unsa cu unt. Presara deasupra zahar si asaza felii de banane si cateva nuci. Coace checul cu rom, fara zahar si grasimi, la foc mic, circa o ora. Lasa-l sa se raceasca complet inainte de a-l taia. Este dulce, moale si foarte gustos.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
A ieșit domnul Marcel Ciolacu, premierul României și liderul PSD, la o conferință de presă alături de Gabriela Firea, să spună în fața tuturor cât este de deșteaptă și frumoasă,...
Marcel Ciolacu trece peste regrete: ”Era de-a dreptul ridicol ca cele două mari partide să nu fie jucători” VIDEO
Marcel Ciolacu trece peste regrete: ”Era de-a dreptul ridicol ca cele două mari partide să nu fie jucători” VIDEO
Candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei va fi validată de PSD săptămâna viitoare, în forurile statutare, a declarat marţi, 23 aprilie, liderul partidului, premierul Marcel Ciolacu....
#un dulce de weekend, #prajitura fara grasimi, #mancare fara gluten, #prajituri fara gluten, #curmale, #stafide, #banane sanatate , #dulciuri