Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Un dulce de weekend: Negrese cu biscuiti

Sambata, 02 Iunie 2012, ora 15:37
5932 citiri
Un dulce de weekend: Negrese cu biscuiti

Sunt zeci de retete de "negrese", dar negresa cu biscuiti nu doar ca este foarte simplu de facut dar este, zic eu, si cea mai buna negresa, din cate retete de negrese exista.

Negresa cu biscuiti este inedita, dar cu totul si cu totul speciala. Ideea este ca merita incercata, mai ales ca este o varianta a retetei clasice pe care o stie toata lumea.

Ingredientele se potrivesc pentru o tava clasica de aragaz. Ca sa faci negresa cu biscuiti ai nevoie de 200 grame de unt, plus putin unt suplimentar pentru uns tava, 200 de grame de ciocolata neagra, rasa sau tocata marunt cu un cutit, patru oua si doua galbenusuri, esenta de vanilie, 200 de grame de zahar, trei linguri de faina, o lingura cu varf de pudra de cacao, un varf de cutit de sare, 150 de grame de biscuiti simpli cu cacao rupti in bucatele marunte cat alunele.

Incearca si negresa cu multa ciocolata

Incinge cuptorul la 180de grade. Pregateste forma pentru copt. Trebuie unsa cu unt si tapetata cu faina sau hartie de copt.

Topeste untul intr-un vas pe foc. Nu trebuie sa fiarba, ci doar sa devina lichid. Cand untul este topit, adauga ciocolata rupta in bucatele. Lasa totul cateva minute pana ce ciocolata se topeste, apoi omogenizeaza. Poti topi ciocolata si untul intr-un vas si la cuptorul cu microunde.

Separat bate ouale intregi si galbenusurile impreuna cu zaharul pana rezulta o spuma pufoasa. Pune esenta de vanile. Cand amestecul de unt si ciocolata este bine racorit, adauga-l in crema de oua, amestecand incet.

Cerne faina si cacaoa impreuna. Pune un praf de sare si rastoarna totul peste crema initiala. Trebuie amestecat usor. Pune, la final, bucatele de biscuit. Amesteca totul doar de cateva ori si rastoarna compozitia in vasul pentru copt.

Negresa cu biscuiti se coace timp de 30 de minute, pana cand este ferma la atingere. Prajitura face in timpul coptului o "glazura". Se taie in bucati numai dupa ce s-a racit.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#reteta negresa biscuiti, #reteta negresa, #retete rapide, #retete prajituri de casa , #dulciuri