Cauze ale durerilor de spate

Sambata, 01 Octombrie 2011, ora 08:02
25548 citiri
Cauze ale durerilor de spate

Fie ca este vorba de o durere a zonei inferioare a spatelui sau de una in zona cefei, aceasta se poate dovedi extrem de neplacuta. In cazul in care ea nu trece ci, din contra, persista o perioada mare de timp, ar putea ascunde alte probleme mai delicate, carora trebuie sa le acorzi atentie.

In primul rand, trebuie sa localizezi exact locul de unde vine durerea, gandindu-te daca ai facut unele miscari bruste sau in ce alt fel a aparut, descoperind cat mai exact perioada in care ai resimtit-o pentru prima data, dupa cum sfatuieste Prevention.

De multe ori se intampla ca femeile sa se confrunte mai des cu aceasta problema, cauzele fiind multiple:

- sarcina: femeile gravide resimt dureri de spate nu doar din cauza greutatii in plus pe care o poarta, ci si din cauza schimbarilor hormonale pe care le sufera, care fac ligamentele si articulatiile sa se relaxeze mai mult decat ar trebui. Ele au nevoie de masaj si exercitii speciale;

- genti grele: posetele femeilor nu mai sunt mici si finute, asa cum se obisnuia in trecut, ci devin adevarate sacose in care sunt carate o multime de lucruri fara importanta, care afecteaza coloana. Incearca sa mentii o geanta cat mai usoara si goala cu putinta;

- sanii mari: femeile cu un bust proeminent sufera adesea de dureri de spate in zona superioara. Purtand bustiere sau sutiene speciale s-ar putea sa simti o imbunatatire.

Durerea de spate in zona inferioara

Oamenii de stiinta nu sunt foarte siguri care este cauza, dar poate fi vorba fie de obezitate, de o cazatura veche in urma careia ai ramas cu niste sechele, o conditie fizica proasta, muschi deloc lucrati sau o degenerare a oaselor, din cauza varstei.

Trebuie facuta o radiografie speciala prin care se poate stabili clar motivul.

Durere de gat, ceafa

Acest tip de durere este intalnita foarte des, fiecare dintre oameni avand-o la un moment al vietii. Daca ti se intampla un asemenea episod, ai o probabilitate de 50-85% sa ti se mai intample si alta data in urmatorii ani.

Cel mai adesea, aceasta este un rezultat al activitatilor cotidiene: fie esti atlet, scriitor sau o persoana care sta toata ziua la birou ori pur si simplu te-ai obisnuit sa mergi tot timpul cocosat.

Durerea zonei superioare a spatelui

Acest tip de durere apare intre umeri, putand chiar radia in cutia toracica si in zona coastelor. De multe ori, cauza este reprezentata de o lovitura pe care ai primit-o sau o miscare extrem de brusca ori o pozitie proasta mentinuta mare parte din zi.

Durere de umeri

Cel mai des intalnite cauze ale acesteia sunt reprezentate de artrita sau o rana precum tendinita sau bursita.

Entorsele

Spatele poate avea de suferit si din cauza unor entorse de ligamente si tendoane, fie in urma unei pozitii corporale total neadecvate, fie din cauza unui accident.

In acest caz, vei observa ca orice miscare iti va pricinui un disconfort puternic, asa ca trebuie sa te prezinti de urgenta la medic.

Durere de disc

Discurile dintre vertebre si coloana vertebrala au o forma ovala si se pot toci pe masura ce inaintezi in varsta. Atunci cand se pune prea mare presiune asupra lor, ele se pot deplasa sau chiar ciupi un nerv. Asemenea probleme pot aparea si in partea de sus a spatelui, dar mai ales in cea de jos, care nu este la fel de stabila si nu are muschii umerilor care sa o protejeze si sa sustina.

Artrita

Artrita provoaca in mod normal dureri foarte mari in zona spatelui, din cauza deteriorarii masei osoase.

Vertebre fracturate

O vertebra fracturata in urma unui accident cauzeaza instantaneu durere de spate. Cu cat fractura este mai mare, cu atat va creste si disconfortul. Daca se intampla sa cazi si te doare foarte tare coloana, du-te cat mai repede la medic sau mai bine cheama ambulanta, pentru a merge cat mai putin, astfel incat sa nu faci mai mult rau.

Alte cauze

Cand coloana sufera din cauza unui accident, infectie, defect din nastere sau de pozitie gresita, se poate ajunge la stenoza. Rareori se poate intampla ca unele afectiuni ale stomacului sau intestinului sa faca durerea sa radieze si la spate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#durere spate cauze, #durere spate sfaturi, #dureri spate, #durere spate boli , #durere