Cauze inedite ale migrenelor si cum sa scapi de ele

Sambata, 18 August 2012, ora 08:06
14308 citiri
Cauze inedite ale migrenelor si cum sa scapi de ele

Migrenele vin atunci cand vor ele si dureaza cat vor. Uneori sunt mai slabe, astfel incat te lasa sa-ti vezi de treburile tale, dar alteori sunt atat de severe incat te tintuiesc la pat si te fac sa te strambi de durere.

Cauzele lor sunt nenumarate, asa ca si rezolvarile difera de la un caz la altul. Iata care pot fi motivele, conform Daily Mail:

1. Simptom: durere in ambele parti ale capului, ca si cand ai fi strans de o menghina.

Cauza: atunci cand esti obisnuit sa iei calmante si subit te opresti, este posibil sa simti dureri de cap ca efect advers. In cazul in care iei paracetamol sau aspirina de mai mult de doua ori pe saptamana, devii mai sensibil, receptorii durerii sunt blocati de pastile, iar atunci cand opresti medicamentatia, ei devin prea sensibili la durere.

2. Simptom: durere acompaniata de o senzatie ca si cum capul ti-ar fi impins de sus in jos.

Cauza: stresul si tensiunea sunt cauzele cele mai frecvente ale acestei probleme, intre 50 si 70% din populatie suferind un asemenea episod o data pe luna. Ai grija la felul in care stai in fata televizorului sau la birou, caci o pozitie gresita iti pune presiune pe gat si muschii umerilor. Si stransul din dinti in mod involutar, atunci cand esti stresat sau in somn, poate sa fie o cauza.

Poti sa cumperi un suport special pentru dinti, pe care sa-l porti pe timpul noptii, iar pentru a-ti trece durerea ia un calmant ori mergi afara la o plimbare si ia o gura de aer proaspat. Un studiu indian sugereaza faptul ca si yoga are puterea de a reduce tensiunea cu pana la 70%.

3. Simptom: durere in zona fruntii, presiune, ochi rosii, aposi si febra.

Cauza: sinusuri blocate ori inflamate. Acest lucru se intampla din cauza bacteriilor si a virusurilor, in special in timpul unei raceli. Pasajele inflamate blocheaza scurgerea mucusului si tesutul intern se inflameaza, rezultand sinuzita. Durerea poate sa se extinda si in zona dintilor de sus.

Ibuprofenul si paracetamolul sunt variante de calmare, iar daca problema persista mai mult de 14 zile, este bine sa-ti vizitezi medicul, caci cel mai probabil trebuie sa iti prescrie antibiotice.

4. Simptom: durere surda, acompaniata de greata si nervozitate.

Cauza: iubitorii de cafea si cei care beau cola si se hotarasc sa renunte la aceste obiceiuri. Cafeina interfereaza cu felul in care circula sangele inspre creier, largind vasele. Daca substanta incepe sa lipseasca din corp, apar probleme. Incearca sa nu consumi mai mult de 300 mg de cafeina zilnic, echivalentul a 3 cani de cafea sau ceai verde.

5. Simptom: durere constanta in spatele ochilor

Cauza: cauzele acestui tip de durere pot sa fie dintre cele mai grave, cum ar fi glaucom sau cancer. Mai poate sa fie vorba si despre lipsa ochelarilor atunci cand, de fapt, ar fi nevoie. Muschii oculari se lupta sa faca organul sa functioneze asa cum trebuie, se acumuleaza stres si apare durerea.

Daca trebuie sa stai toata ziua in fata unui ecran, incearca sa iei cate o pauza scurta o data la 20 de minute, in care doar sa inchizi ochii sau sa privesti in alta parte.

6. Simptom: durere severa acompaniata de sensibilitate la lumina

Cauza: unele persoane sunt pur si simplu predispuse la dureri, dar aceste episoade neplacute mai sunt provocate si de alimentatia inadecvata, schimbarile bruste de temperatura si chiar lumina artificiala. Nervul trigeminal este acela afectat, principalul nerv al fetei, durerea putand dura de la 4 ore pana la cateva zile.

Incearca sa stai in pat intr-o incapere intunecata, iar doctorii probabil iti vor prescrie un antidepresiv, asta pentru a creste nivelul serotoninei din creier.

7. Simptom: durere subita, care injunghie

Cauza: daca aceasta apare la cateva secunde dupa un orgasm, clar acesta este de vina. Nu se stie clar procesul prin care se ajunge la durere, dar sigur este vorba despre o schimbare a compozitiei sangelui. Barbatii sunt mai afectati decat femeile, nivelul hormonului masculin crescand mult in acel moment si migrena durand de la cateva minute pana la ore intregi. O doza de aspirina s-ar putea sa te ajute.

8. Simptom: durere mare de cap, dupa ce folosesti parfum ori deodorant

Cauza este de la sine inteleasa, multe asemenea produse continand chimicale care pot duce la migrene. Mai multe studii arata ca acestea afecteaza circulatia sanguina, din cauza alcoolului benzilic.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#migrene cauze, #migrene motice durere cap motive, #durere cap cauze, #migree tipuri , #durere
Comentarii