Ce este, ce trateaza si ce previne chiropractica - de vorba cu medicul american Lou Jacobs

Vineri, 30 Septembrie 2016, ora 14:02
15075 citiri
Ce este, ce trateaza si ce previne chiropractica - de vorba cu medicul american Lou Jacobs
Foto: Lou Jacobs

Chiropractica este o metoda neconventionala de a trata durerea, care consta in manipularea manuala a coloanei vertebrale de catre un terapeut.

Activitatile cu un consum mai mare de adrenalina si de energie implica o solicitare a musculaturii si a sistemului osos care ne poate pune sanatatea in pericol.

Efortul la care ne supunem organismul din dorinta de a ne depasi limitele si a obtine performante din ce in ce mai bune poate avea repercusiuni asupra starii de sanatate daca lasam anumite dureri de spate ori de articulatii neinvestigate si netratate.

Despre chiropractica a vorbit pentru Ziare.com dr. Jacobs, primul chiropractor american atestat in Romania si unul dintre cei doi chiropractori recunoscuti de catre Ministerul Sanatatii.

Aceasta metoda de tratament este una alternativa la terapiile clasice mecanice sau la cele bazate pe terapii medicamentoase. Este neinvaziva si nedureroasa si are o arie extinsa de aplicabilitate.

Tehnica se refera la diagnosticul, tratamentul si prevenirea tulburarilor mecanice ale sistemului musculo-scheletic, in special la nivelul coloanei vertebrale.

Se pune accentul pe aceste zone, deoarece afecteaza sanatatea prin intermediul sistemului nervos. Ajustarile pot avea rezultatele dorite in functie de specialistul care corecteaza problemele de la nivelul coloanei.

In acest mod pot fi tratate, de exemplu, durerile de spate.

"In Romania, intre 30 si 70% dintre ciclistii amatori au avut dureri de spate. Printre cele mai frecvente afectiuni cauzate de mersul pe bicicleta, pe langa cele lombare, se afla durerile de la nivelul gatului si sciatica, afectiune care se manifesta printr-o durere constanta, slabiciune si amorteala a piciorului care porneste din zona lombara", explica dr. Lou Jacobs.

Durerile de spate, de gat, de umeri sau de cap "pot da o stare generala de oboseala sau de letargie. Chiropractica intervine pentru a regla acest dezechilibru care apare in organism prin armonizarea conexiunilor dintre nervi, creier si corp", adauga specialistul.

Cum putem preveni durerea?

Rolul principal al chiropracticii este sa optimizeze performanta si sa imbunatateasca functionarea corpului prin asigurarea unei bune comunicari de la creier catre sistemul nervos.

Orice dezechilibru al coloanei vertebrale, al incheieturilor sau al muschilor, care pune presiune pe nervi si care, in consecinta, afecteaza comunicarea acelui nerv, se numeste "subluxatie".

"Chiropractorul identifica subluxatia si restabileste echilibrul de la nivelul nervilor afectati prin tehnici specifice de ajustari. De cele mai multe ori, problemele exista, iar pacientii nu stiu de ele pentru ca fie inca nu sunt dureroase, fie nu se manifesta prin durere, dar impactul lor asupra starii generale de sanatate se face simtit", spune dr. Lou Jacobs.

Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PNL şi PSD Bucureşti vor avea o întâlnire, marţi, 19 martie, cu consilierii municipali social-democraţi şi liberali pentru a cere convocarea unei şedinţe de Consiliu General...
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
#durere chiropractica, #metoda tratament chiropractica , #durere