Cum poti sa-ti faci singur masaj

Miercuri, 07 Noiembrie 2012, ora 18:55
12470 citiri
Cum poti sa-ti faci singur masaj

Durerile musculare apar din cauza statului la birou prea mult, a unei miscari gresite, dupa antrenamentul la sala, mai ales daca sedintele nu sunt constante, si din diverse alte cauze.

In loc sa incepi sa iei calmante si alte pastile pentru a scapa de dureri, mai bine invata cum sa iti faci singur masaj, astfel incat sa-ti rezolvi problema intr-un mod natural. Iata cateva sfaturi oferite de Rodale:

Te dor mainile - exerseaza-ti incheietura

Daca stai prea mult la birou, este posibil sa inceapa sa te doara articulatiile, asa ca in fiecare ora trebuie sa faci exercitii cu incheieturile mainilor. Ridica mana stanga, cu palma orientata in sus, iar cu dreapta da degetele pe spate, pana simti o oarecare tensiune, mentinand pozitia 5 secunde. Repeta miscarea inversand mainile.

Apoi indeparteaza-ti degetele cat poti de mult, tot pentru 5 secunde. La mana stanga, trage de degetul mare inspre incheietura, pana cand simti tensiune, si mentine 5 secunde. Repeta apoi la cealalta mana.

Strange degetele pe rand in palma, pana cand creezi un pumn, dupa care indreapta-l inspre incheietura cat poti de mult si stai asa alte 5 secunde. Apoi maseaza interiorul si exteriorul ambelor maini si scutura-le cu putere.

Labele picioarelor - o minge de tenis sau sticla cu apa inghetata

Fie ca ai un loc de munca ce te obliga sa stai in picioare multe ore sau iti place sa alergi, este posibil sa te doara labele picioarelor.

Poti sa le masezi cu o minge de tenis, pe care sa o plasezi sub calcai si sa plimbi usor intreaga talpa de ea, apasand atat cat te simti confortabil. Acelaisi lucru il poti face cu o sticla cu apa inghetata.

Umerii sau spatele - alta minge de tenis

Stai pe spate cu o minge de tenis sub tine, asezata in zona dureroasa. Apoi misca-te in asa fel incat sa iti faci singur masaj. Dupa aceea, ramai nemiscat 1-5 minute, pentru ca muschii sa se relaxeze.

Genunchii - foam roller

Foam roller-ul este un dispozitiv cilindric dintr-o spuma intarita, destul de accesibil ca pret. Plaseaza-l sub coapse atunci cand stai jos si ruleaza-l, pentru a-ti oferi masaj. Relaxand aceste zone, este foarte posibil sa scapi si de durerile de genunchi. Stai si intr-o parte si ajuta-te de piciorul de deasupra sa-ti rulezi corpul pe dispozitiv.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#masaj birou, #tehnici masare singura, #modalitati masare zone dureroase, #modalitati masare singur birou , #durere
Comentarii
Poza Conu_Alecu
Conu_Alecu
rank 5
Iti cumperi vibrator!