Dureri pe care un barbat nu trebuie sa le ignore niciodata

Sambata, 19 Noiembrie 2011, ora 12:09
124993 citiri
Dureri pe care un barbat nu trebuie sa le ignore niciodata

Durerile apar des si dispar la fel de des, de la cele mai mici pana la cele mai mari. Cele mai multe nu trebuie sa te ingrijoreze, poate nici macar nu este cazul sa iei medicamente, caci sunt doar o dereglare temporara a organismului.

Exista, insa, unele dintre ele care iti pot oferi indicii despre o problema ascunsa de sanatate. Acestea nu trebuie niciodata sa fie ignorate, caci neinvestigate asa cum ar trebui pot sa iti puna in pericol viata. Iata care sunt durerile pe care nu trebuie sa le ignori niciodata, conform Men's Health:

Dureri in zona inghinala

Mai ales daca sunt insotite de o inflamatie, acestea nu trebuie ignorate. In cazul barbatilor, ele pot reprezenta o rasucire a unui testicul, cand "ancora" ce le tine atasate de scrot se rupe sau pur si simplu nu exista.

Astfel, testiculele nu mai sunt alimentate cu sange. Daca reactionezi in 4-6 ore de la aparitia problemei, oganul poate fi salvat. Daca nu, poti ajunge sa iti pierzi un testicul sau chiar pe amandoua, dupa cum explica dr. Jon Pryor, urolog la Universitatea din Minnesota.

In afara de asta, durerile in zona inghinala mai pot fi provocate si de infectii si acestea necesitand tratament cat mai rapid cu putinta.

Dureri puternice de spate

Daca nu sunt cauzate de faptul ca in ultima vreme ai facut mai mult sport decat de obicei si la o intensitate marita, durerile de spate trebuie tratate cu atentie, caci ele pot fi un semn de anevrism.

De exemplu, vena care alimenteaza rinichii poate avea o problema, iar atunci resimti o durere in zona inferioara a spatelui. O alta posibilitate este sa ai o piatra la rinichi, caz in care durerea este si mai mare, dar pericolul este mai mic.

Mergand la medic el te va supune unor teste si va decide cauza, administrandu-ti tratamentul necesar.

Durere de picior, in special in zona tibiei

Piciorul te doare atunci cand faci sport in special, dar si atunci cand ai o perioada de repaos. Cel mai probabil, este vorba de o fractura minora cauzata de efortul prea intens la care ti-ai supus picioarele.

Oricat de mica ar fi problema, insa, daca ea nu este tratata asa cum trebuie si nu faci o pauza, osul poate sa ramana afectat pe viata. O radiografie iti va spune cu precizie despre ce este vorba si daca este cazul sa iti faci griji sau nu. Pana ajungi la medic, abtine-te de la efort.

Durere ascutita in abdomen

Din moment ce zona dintre coaste si solduri este plina de organe interne, nu poti decat sa iti dai cu presupusul care dintre ele are o problema. Astfel, poti neglija o afectiune ce poate fi extrem de serioasa. Un organ poate fi chiar blocat intru totul, fapt ce iti pune in pericol viata.

Poate sa fie vorba de apendicita, de pancreatita, de probleme cu vezica si multe alte lucruri, asa ca, daca durerea este foarte mare si persista, cu siguranta trebuie sa ajungi la medic pentru investigatii.

Durere in piept

Nu trebuie ca aceasta durere sa dureze mult. Poate doar sa apara subit si sa dispara in aceeasi maniera. Poate fi vorba despre o indigestie sau chiar un atac de cord. Poate ca un cheag de sange tocmai ti-a blocat o artera, dupa care a trecut mai departe, din fericire pentru tine.

Nicio durere serioasa in aceasta zona a corpului nu trebuie sa treaca nediscutata cu un specialist. In jur de 50% dintre decesele cauzate de infarct apar la 3-4 ore de la primul simptom.

Durere de picior, insotita de umflatura

Mai ales daca una dintre gambe te doare foarte rau si observi si o umflatura, iar la atingere pare mai calda decat restul corpului, este bine sa mergi urgent la medic. In 6 ore, un cheag de sange se poate forma, acesta devenind atat de mare incat sa iti astupe o artera vitala.

Sub nicio forma nu iti masa zona dureroasa, caci facand acest lucru vei reusi sa misti cheagul catre organele vitale.

Urinare dureroasa

Cel mai rau caz este acela al cancerului de vezica, dupa cum explica dr. Joseph Smith, de la Universitatea Vanderbilt. Persoanele care fumeaza sunt cele mai predispuse la aceasta afectiune, dar daca boala este descoperita la inceput, sunt 90% sanse sa fie tratata si sa scapi cu viata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
#durere cauze, #durere corp pericol, #durere boli asociate, #simptomi durere boli , #durere