Remedii naturale pentru combaterea migrenelor

Vineri, 02 Decembrie 2011, ora 19:06
16030 citiri
Remedii naturale pentru combaterea migrenelor

Atunci cand suferi de o migrena, nici nu mai stai sa te gandesti ce a provocat-o, ci pur si simplu vrei sa scapi mai repede de ea, caci de multe ori durerea este de nesuportat.

In loc sa te repezi la sertarul cu pastile, mai bine te gandesti la cateva variante mai naturale.

Vei fi surprins sa vezi ca acestea sunt la fel de eficiente, iar in plus, nu au efectele secundare ale medicamentelor.

Foloseste atingerea

- potrivit Best Health Mag, printr-o miscare circulara, maseaza zona dintre degetul mare si cel aratator pret de cateva minute, apoi schimba la cealalta mana, pana cand incepi sa simti o ameliorare a durerii. Specialistii in presopunctura spun ca acolo se afla centri care linistesc zonele din creier unde se simte migrena.

- daca stai cu picioarele in apa fierbinte te vei simti mai bine. Prin atragerea sangelui in partea inferioara a corpului se va mai scadea presiunea din zona capului si vasele de sange se vor relaxa. Pentru un efect mai rapid, poti presara niste pudra de mustar in apa.

- daca este vorba de o migrena cauzata de tensiune, plaseaza o compresa calda pe frunte sau la ceafa. Muschii se vor relaxa in acest fel.

- desi suna contradictoriu, dupa ce folosesti caldura poti pune si comprese reci pe frunte sau chiar un cub de gheata. Recele contracta vasele de sange, astfel incat ele nu vor mai pune presiune asupra nervilor.

- tine mainile in apa rece ca gheata, in acest timp deschizand si inchizand pumnii.

Foloseste cafeina

- bea o cana de cafea tare, cafeina fiind ingredientul popular in cele mai puternice pastile de alungare a migrenelor. Aceasta reduce inflamarea vaselor de sange. Daca esti un consumator impatimit de cafea si te hotarasti sa renunti, te poti astepta la dureri de cap.

Redu fluxul sanguin

- leaga o bandana, o esarfa sau orice ai la indemana, in jurul capului, cat de strans poti, fara sa te ranesti, bineinteles. Astfel vei reduce fluxul de sange de la nivelul scalpului si te vei simti mai bine. Poti sa inmoi respectiva bandana in otet pentru un efect si mai rapid.

Foloseste simtul mirosului

- anumite uleiuri esentiale, in special levantica, ajuta la eliberarea tensiunii si duc la disparitia migrenei. Maseaza, folosind o picatura de ulei esential, pe tample si frunte, aseaza-te pe pat si relaxeaza-te, bucurandu-te de mireasma.

- in afara de levantica, mai poti opta si pentru menta, aceasta relaxand nervii si muschii.

- poti folosi un recipient cu vaporizator pentru a amesteca uleiul cu apa si a pulveriza prin casa apoi.

- incearca si sa tii doua pliculete umede cu frunze de menta pe ochi.

Alimentatie

- ghimbirul este folosit in mod traditional pentru tratarea durerilor de cap. Macina o jumatate de lingurita de ghimbir si amestec-o intr-o jumatate de cana de apa, dupa care consuma.

Alta varianta este sa pui o jumatate de cana de apa fierbinte peste o lingurita de frunze de ghimbir proaspat culese, sa lasi sa se raceasca si sa bei infuzia. El mai este bun si pentru eliminarea starii de greata.

- bea o cana de ceai de rozmarin;

- si ceaiul negru este bun, intrucat contine cafeina;

Prevenire

- daca observi ca ai tendinta sa iti inclestezi maxilarul cand esti nevos, tensionat sau chiar in timpul noptii (ceea ce poate duce la aparitia migrenelor), incearca sa renunti la acest tic, iar in somn chiar ai putea sa porti un suport special;

- mananca la intervale regulate de timp, astfel incat sa nu aiba timp sa scada nivelul zaharului din sange.

- incearca sa faci miscare macar 30 de minute in fiecare zi, indiferent ca este vorba despre mers, alergat, ciclism sau orice alt sport.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#migrene remedii naturale, #migrene solutii, #ameliorare migrene, #durere cap remedii, #durere cap solutii , #durere