Toamna si durerile reumatice - cum le tratezi natural

Joi, 27 Septembrie 2012, ora 11:50
27113 citiri
Toamna si durerile reumatice - cum le tratezi natural

Toamna, durerile de articulatii se intensifica foarte mult, din cauza frigului si a umezelii, din pricina variatiilor bruste de temperatura si a presiunii atmosferice ridicate, cei mai expusi fiind suferinzii de reumatism si cei cu afectiuni artrozice.

Din nefericire, durerile reumatice pot fi doar ameliorate si nicidecum vindicate, asa cum sustin cele mai multe companii farmaceutice. Pretul medicamentelor pentru aceasta boala este foarte mare, desi eficienta lor, de cele mai multe ori, este minima, iar reactiile secundare sunt dintre cele mai nocive pentru organism. De aceea, din ce in ce mai multi suferinzi renunta la medicamente si apeleaza la leacuri naturiste.

Leacul naturist cel mai cunoscut in lupta cu durerile reumatice este varza cruda. Specialistii au constatat ca varza are proprietatea de a reduce inflamatiile si durerile reumatice. Pentru ameliorarea durerilor reumatismale sunt recomandate cataplasmele cu foi de varza.

Dupa ce se trece cu un sucitor peste foile de varza din care s-au scos nervurile proeminente, varza se aplica, in strat de cate trei - patru foi, direct pe locul dureros si se fixeaza cu un bandaj. Se schimba de cateva ori pe zi.

Intern, in durerile reumatismale, cat si in cele provocate de guta, se recomanda sucul de varza, cate doua pahare pe zi, in cure de trei saptamani. Sucul de varza are efecte tonice, antiinflamatoare, purificatoare. Pentru ca deblocheaza tranzitul intestinal, sucul de varza se recomanda si persoanelor care au probleme cu digestia. La fel de buna este si salata de varza cruda, macar cate una pe zi.

Pentru calmarea durerilor reumatice si a celor de sale, se poate face o pernuta umpluta cu pedicuta care, in caz de durere, se aplica pe zona afectata. Se recomanda ca planta sa fie inlocuita cu o alta mai proaspata macar o data pe an. Pernuta poate fi scoasa afara, la aerisit, dar numai la umbra.

Impotriva durerilor reumatice se recomanda ceaiul de pedicuta, planta care se gaseste la plafar. Planta nu se fierbe niciodata. Se pune o lingurita de planta intr-o cana de apa fiarta, se lasa cinci minute la infuzat, se strecoara si se bea incet, cu inghitituri mici, pe parcursul a 10-15 minute, de preferinta neindulcit. Se bea numai un singur ceai pe zi, nu mai mult. Ceaiul de pedicuta poate fi de folos in caz de constipatie, dar si persoanelor care sufera de carcei.

Scoarta de salcie, care nu este altceva decat aspirina naturala, este folosita, de mii de ani, pentru alungarea durerilor de tot felul. Are efecte tonice, antiseptice si antiinflamatoare, sedative, astringente si antireumatismale.

Ca leac impotriva racelii, gripei cat si a durerilor de oase se prepara o infuzie din 200 de ml de apa clocotita, care se toarna peste doua lingurite de planta uscata si maruntita. Lichidul se bea, cate 2-3 linguri, pe parcursul unei zile.

Nu te lasa coplesit de capriciile vremii si nici de durere. Iesi din casa, plimba-te, fa miscare!

Sa avem sanatate!

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#varza proprietati terapeutice, #pedicuta ameliorare dureri, #dureri reumatice tratament naturist, #toamna dureri reumatism articulatii , #durere