Trucuri simple care te ajuta sa scapi de durerea de cap

Miercuri, 19 Martie 2014, ora 22:34
105802 citiri
Trucuri simple care te ajuta sa scapi de durerea de cap
sursa foto: Yahoo

Durerea de cap este considerata cea mai comuna suferinta. Peste 90% din oameni au dureri de cap, iar peste 50% se confrunta periodic cu episoade dureroase, senzatie de presiune si migrene.

Cauzele care produc dureri de cap sunt dintre cele mai variate. De la pozitii vicioase, pana la lipsa de somn si alimentatia incorecta. Medicamentele sunt o solutie, dar exista si multe trucuri simple care te ajuta sa scapi de durerea de cap.

Dormi o ora. Unul din cele mai simple trucuri care te ajuta sa scapi de durerea de cap este sa dormi o ora intr-o camera bine ventilata si intunecata. Deseori durerea trece daca stai perfect relaxat, intins la orizontala, intr-o camera racoroasa si intunecata, scrie shine.yahoo.

Mananca putin si des. Durerea de cap poate sa fie o reactie la variatiile nivelului de glicemie din sange. Cele mai bune solutii sunt alimentele care au carbohidrati cu ardere lenta si mult magneziu, adica: spanac, tofu, seminte de floarea soarelui sau de dovleac, kiwi, banane, oua sau combinatii intre acestea.

Gheata pe frunte. Pune un prosop rece si umed in jurul capului, pe frunte sau pe ochi. Trucul poate calma rapid durerea de cap. Stai relaxat intr-un loc linistit cu aceasta compresa rece circa 15-30 de minute si durerea dispare. Gheata calmeaza durerea pentru ca produce constrictia vaselor de sange. Aceasta solutie este foarte buna mai ales in cazul celor care au migrene recurente.

Un dus scurt si fierbinte. Aceasta este solutia inversa si functioneaza in cazul celor care nu reactioneaza pozitiv la compresele cu gheata. Aceasta este una din cele mai bune solutii mai ales pentru cei care se trezesc dimineata cu dureri de cap. Un dus scurt si fierbinte si un mic dejun bogat pot calma durerea de cap matinala.

Presopunctura. Medicina traditionala chinezeasca are solutii excelente pentru durerea de cap. Apasa cu buricul degetului mare zona dintre degetul mare si degetul aratator de la cealalta mana. Fa asta la ambele maini timp de cateva minute si durerea poate sa treaca ca prin farmec. Maseaza zona cu miscari circulare apasand cu intensitate medie. Este un demers inofensiv care poate da rezultate spectaculoase.

Bea un pahar mare cu apa. Deseori durerea de cap, mai ales in cazul celor care nu au frecvent astfel de episoade, poate sa fie efectul deshidratarii. Un pahar mare de apa, baut dintr-o sulflare, urmat de un al doilea pahar baut inghititura cu inghititura, in decurs de 10 minute, poate lua durerea de cap cu mana.

Controleaza stresul. Este imposibil sa traim fara stres, dar putem sa controlam aceasta stare. Stresul este generator recunoscut de dureri de cap, uneori foarte violente.

Solutia este constientizarea asupra respiratiei vreme de cateva minute. Respira constient, mobilizand mai ales musculatura abdominala si diafragma. Daca poti sta relaxat pe un scaun sau intr-un loc linistit este si mai bine. Metoda te relaxeaza rapid si coboara nivelul hormonilor de stres in limitele normale, ceea ce duce la ameliorarea dureii de cap.

Bea o cafea. O ceasca de cafea la primul semn de durere de cap este un truc vechi, dar care functioneaza. Este insa important sa nu exagerezi pentru ca vei creste toleranta organismului la cafeina. Cafeina este un analgezic natural. Bea neaparat si un pahar cu apa, pe langa ceasca de cafea.

Renunta la guma de mestecat. Una din cele mai ciudate cauze ale durerilor de cap este guma de mestecat. Tensiunea care se produce in maxilar si in musculatura maxilara urmare procesului de masticatie in gol a gumei de mestecat poate genera dureri de cap. Riscul este cu atat mai mare in cazul in care guma de mestecat este folosita ca solutie antistres si este una din cele mai comune cauze ale durerilor de cap la tineri si adolescenti. Cel putin aceasta este concluzia unui studiu realizat la Universitatea din Tel Aviv.

Carente de vitamine. Creierul este un organ de o complexitate uluitoare, asfel ca nevoile nutritionale sunt speciale. Una din cauzele durerilor de cap... fara cauza poate sa fie lipsa unor vitamine din grupul B, esentiale penru celula nervoasa. Tratamentul cu vitamine din grupul B poate reduce frecventa si intensitatea durerilor de cap. Inainte de a aplica aceasta solutie cere sfatul medicului.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#migrene, #dureri de cap, #cauzele durerilor de cap, #cum calmezi durerile de cap, #presopunctura, #glicemie, #vitamine , #durere