Alternative sanatoase la fast-food pentru copii

Luni, 12 Aprilie 2010, ora 08:58
2445 citiri
Alternative sanatoase la fast-food pentru copii
Foto: ehow.com

Copilul tau s-a obisnuit sa consume mancaruri de tip fast-food si iti e foarte greu sa elimini acest obicei din alimentatia lui zilnica? Exista metode de a transforma aceste mancaruri in unele sanatoase si benefice pentru copilul tau, daca le prepari tu acasa.

Astfel, pizza, burgerii, tacos sau alte gustari nesanatoase se pot transforma usor din alimentele bogate in saruri si grasimi in alternative sanatoase ale pranzului copilului, informeaza ehow.com.

Prepara o pizza sanatoasa din lipie, multe legume, ardei rosu si carne de pui, care va fi pe placul micutului tau. Nu uita sa adaugi ceapa din abundenta si ardei rosu, pentru ca gustul il va cuceri. Evita carnea grea si foloseste doar pieptul de pui daca cel mic nu poate manca pizza vegetariana. Mai mult, poti inlocui carnea cu ciuperci sau broccoli, bogate caloric si gustoase.

Adauga putin ulei de masline si lasa mancarea preferata a micutului la cuptor cateva minute. Separat, poti prepara tu sosul de pizza din cateva rosii taiate felii, pe care le fierbi pe aragaz cu un strop de ulei de masline si ardei rosu. Dupa ce s-a racit, il lasi la frigider cateva minute, iar pranzul copiilor este gata.

Pastele sunt preferatele micutului tau atat pentru sosul delicios, cat si pentru aspectul lor si continutul de calorii. Poti prepara si tu acasa macaroane cu branza si putin ou, pe care le adaugi cateva minute la cuptor si poti obtine un aliment delicios, hranitor si sanatos pentru cel mic.

Mai mult, poti prepara sosul de spaghete din rosii taiate, in care adaugi ciuperci, putin ulei de masline si sare, iar pranzul este gata. Nu uita de ardeiul rosu, care ofera gustul usor picant, preferatul copilului tau.

Poti adauga in sos broccoli si fasole verde pe care le fierbi inainte de a adauga rosiile cu un strop de ulei. Mai mult, poti rade putina branza deasupra pentru a avea un aspect frumos, dar si pentru a fi un pranz hranitor pentru cel mic.

Burgerii pe care ii consuma zilnic cel mic la scoala pot fi inlocuiti cu cei preparati de tine acasa, mult mai sanatosi, cu grasimi sanatoase si fara maioneza si alte sosuri grase si sarate.

Adauga in painea neagra putin piept de pui, rosii multe si salata proaspata. Poti adauga putin piper, iar burgerul din pauza de pranz il poate servi cu un morcov proaspat langa. Astfel, te vei asigura ca micutul tau mananca sanatos, cu multe vitamine si minerale de care are nevoie in fiecare zi.

Un alt pranz cu care copilul tau s-a obisnuit este taco-ul sau shaworma. Acest tip de aliment fast food este bogat in grasimi, poate contine maioneza sau sosuri bogate in saruri, deci cel mai sigur este sa prepari tu acasa acest tip de mancare pentru a te asigura ca cel mic mananca sanatos.

Pe o lipie incalzita in prealabil adauga multe legume (castraveti, cartofi fierti, ardei, ceapa, pastai, fasole) si putin piept de pui ori cubulete de carne de vita, fiarta inainte. Peste toate acestea, presara patrunjel in exces, iar pachetul micutului este gata.

Poti convinge copilul sa renunte la alimentele de tip fast food daca il iei cu tine in bucatarie, ii asezi toate legumele si ingredientele pe masa si il lasi sa isi aleaga componentele pranzului. Daca va prepara el mancarea pe care o cumpara de la magazinul de langa scoala, va fi cu atat mai multumit si tu te vei asigura ca se hraneste sanatos.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#fast food sanatos, #prepara fast food, #hrana sanatoasa, #fast food copii , #fast food