Ce sa alegi cand mananci la fast-food

Sambata, 11 Septembrie 2010, ora 14:46
2236 citiri
Ce sa alegi cand mananci la fast-food
Msff

Te numeri printre persoanele care nu suporta mancarea de tip fast-food? Si, mai important, esti constient ca aceasta este destul de nesanatoasa? Daca da, cel mai probabil vei fi nevoit candva sa mananci totusi o astfel de hrana, atunci cand, spre exemplu, cativa prieteni ai tai vor vrea sa mergeti la un fast-food.

Pentru aceasta situatie, truthaboutabs.com iti vine in ajutor cu cateva indicatii care sa te invete ce sa eviti si ce sa alegi. Informatiile de mai jos sunt bune si pentru cei care consuma deseori produse fast-food, pentru a incepe sa faca schimbari macar in ce priveste frecventa.

. Evita bauturile acidulate si prajelile, in special cartofii prajiti si tot ce este preparat in stil pane, cum ar fi aripioarele crocante de pui. Acestea sunt imbibate cu grasimi trans (hidrogenate), nocive pentru corpul uman. Si, desi unele lanturi de restaurante de tip fast-food au anuntat ca au renuntat la aceste grasimi, produsele de mai sus tot pot fi daunatoare sanatatii, din pricina uleiurilor dublu-rafinate.

Cateva studii sustin ca pana si o cantitate mica din grasimile trans, adica un gram, consumata pe zi, poate provoca efecte negative in organism cum ar fi inflamatii, ingrosarea arterelor si chiar cancer. Iar o portie medie de cartofi prajiti cu aripioare crocante de pui si o prajitura contine aproximativ 13 grame de grasimi trans. Exista persoane care consuma chiar si 20-30 de grame zilnic din acestea si nici macar nu realizeaza cat rau isi fac.

2. In ce priveste bauturile, alege apa plata sau ceai neindulcit, din care organismul va primi chiar ceva benefic, si anume antioxidanti (daca e vorba de ceai).

3. Referitor la mancare, fereste-te de croasante si crutoane (care au de asemenea un continut ridicat de grasimi trans) si de sosurile la plic si alege briose, salate de legume, pui la gratar, salate de fructe sau chiar un cheeseburger simplu.

Ce trebuie subliniat este faptul ca nici acestea nu sunt suta la suta sanatoase si naturale, dar sunt cele mai bune alegeri pe care le poti face dintre variantele pe care le ai la dispozitie intr-un restaurant de tip fast-food.

Important de retinut este faptul ca cele mai periculoase alimente sunt cele prajite si bauturile acidulate.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#alimente periculoase fast food, #produse nocive fast food, #produse acceptabile fast food , #fast food