De ce nu e bine sa consumam mancare fast-food

Duminica, 13 Septembrie 2015, ora 16:53
44929 citiri
De ce nu e bine sa consumam mancare fast-food
Foto: Pexels/Jeshoots

Consumul de mancare tip fast-food este un subiect des adus in discutie. Acest tip de mancare este preferat de o mare parte a populatiei. Mancarea de tip american a captat cu usurinta gusturile si preferintele romanilor iar pe unii i-a facut chiar dependenti de ea.

Avantaje

Acest tip de mancare este preferat in general de oamenii grabiti, care nu au timp sa ia masa acasa ori intr-un restaurant adevarat. Aceasta poate fi consumata in masina, in mijloacele de transport sau in timp ce se ocupa de alte activitati. Prin urmare, unul dintre avantajele mancarii de tip fast-food este acela ca nu sunt consumatoare de timp.

Pretul este un alt avantaj al mancarii rapide. Un meniu cumparat de la un restaurant de acest tip poate ajunge uneori la jumatate din costul la care ar ajunge o masa normala. Alteori e posibil chiar sa nu ne propunem sa mancam de la un fast-food insa mirosul si imaginile cu produsele frumos prezentate ne pot face sa ne razgandim.

Riscurile consumului de fast food: Cum afecteaza sistemul digestiv, cardiovascular, respirator sau nervos

Dezavantaje

Unul dintre cele mai evidente dezavantaje este obezitatea. Produsele de tip fast-food contin extrem de multe calorii si ofera la o singura masa tot numarul de calorii necesar pentru intreaga zi (explozie calorica). Acest aspect nu este atat de evident in tara noastra, deoarece acest tip de restaurant nu este de prea multi ani inregistrat pe piata, iar cazurile de obezitate extrema inca nu au aparut ori sunt prea putine pentru a speria populatia.

Mancarea de tip fast-food contine o doza mare de grasimi saturate, de glucide si de sare. Aceste elemente pot duce la perturbarea organismului uman. Consumul exagerat de sare poate afecta in special persoanele hipertensive. Aceste meniuri cresc factorul de risc cardio-vascular.

Imaginea atragatoare a produselor este de cele mai multe ori una falsa. Legumele din sandwich-uri au ca scopul de a inlatura ideea ca mancarea fast-food contine doar alimente nesanatoase. In realitate, sunt frumoase in exterior insa pentru a-si pastra calitatile estetice si pentru a avea o durata mai mare de viata, legumele sunt tratate cu diferite substante ce afecteaza corpul uman. Pana si in aluatul folosit se adauga coloranti si aditivi pentru a-l face mai atragator pentru consumatori.

Cum variaza continutul de sare de la fast-food, in functie de tara

Un alt dezavantaj, din punct de vedere social de aceasta data, este ca oamenii nu isi mai aloca timp pregatirii mesei pentru cei dragi si evita astfel un cadru social in care familia sau cei dragi pot comunica, schimba idei sau ganduri. Restaurantele de tip fast-food sunt locuri caracterizate de agitatie continua si defavorizeaza astfel comunicarea si interactionarea dintre persoane.

Prin urmare, fast-foodurile sunt inventii moderne considerate a fi potrivite oamenilor grabiti. Specialistii ne propun sa inlocuim acest tip de mancare cu alimentele gatite de acasa pe care le putem lua cu noi la serviciu sau unde ne petrecem mare parte din timp.

www.diete-sanatoase.ro

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#fast food pericol, #fast food dezavantaje, #fast food avantaje , #fast food