Mancarea de la fast-food e mai "sanatoasa" sau nu in functie de tara

Marti, 17 Aprilie 2012, ora 17:41
3415 citiri
Mancarea de la fast-food e mai "sanatoasa" sau nu in functie de tara

Mancarea de la acelasi lant de fast food, fie ca este vorba de Burger King, KFC, McDonalds, Pizza Hut, Domino's Pizza and Subway, este diferita in functie de tara. Astfel, o cercetare recenta a scos la iveala faptul ca produsele comercializate de fast food-urile din SUA si Canada sunt mai sarate decat cele din Marea Britanie sau Franta, de exemplu.

In cadrul cercetarii, s-au analizat mostre recoltate din localuri din Australia, Canada, Franta, Noua Zeelanda, Marea Britanie si SUA. In cazul produsului McNuggets, s-a descoperit ca in SUA acestea aveau de doua ori ami multa sare decat versiunile din Europa, informeaza Huffington Post.

Si per total trendul se mentinea, produsele din SUA si Canada fiind mai bogate in sare decat in restul tarilor incluse in cercetare. Un Big Mac, de exemplu, are 2,6 grame de sare in SUA, pe cand in Marea Britanie 2,1 grame. Cat despre "chicken nuggets", diferenta e si mai mare: sase bucati au, in SUA, 1,5 grame de sare, pe cand in Marea Britanie mai putin de jumatate (0,6 grame).

Un sortiment de pizza analizat, vandut de Pizza Hut in SUA, avea 1,5 grame de sare la suta de grame, pe cand acelasi produs din Marea Britanie avea 1,1 grame sare la aceeasi cantitate analizata, se detaliaza intr-un raport publicat luni de Canadian Medical Association Journal.

Un purtator de cuvant al McDonald's a declarat insa ca in cadrul cercetarii s-au folosit date din 2010 si ca, de atunci, compania a redus nivelul de sare din cele mai multe produse din carne de pui comercializate in SUA cu 10%, relateaza LiveScience. Pana in 2015, McDonald's va reduce sarea folosita in toate produsele cu 15%, a mai spus acesta.

Reducerea cantitatii de sare in alimentatie duce la o scadere considerabila a presiunii sangvine si a riscului de atac de cord si atac cerebral.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#sare fast food, #McDonalds diferente produse tari, #sare mancare fast food, #diferente lanturi fast food tari , #fast food