Produsele fast-food ne pot face mai nerabdatori

Marti, 20 Aprilie 2010, ora 14:42
1645 citiri
Produsele fast-food ne pot face mai nerabdatori

Un studiu publicat recent in revista "Psychological Science", realizat de catre doi cercetatori din cadrul Universitatii din Toronto, Canada, arata ca mancarea de tip fast-food ne poate face mai nerabdatori si are un impact mult mai puternic asupra comportamentului uman decat s-a crezut pana acum.

Mai exact, expunerea la simboluri care amintesc de aceasta mancare ne poate determina sa facem mult mai rapid totul. Aceasta concluzie a fost trasa de cercetatorii Chen-Bo Zhong si Sanford E. DeVoe in urma a trei experimente, informeaza Web.md

Primul a constat in alegerea aleatorie a 57 de studenti care au fost pusi sa priveasca centrele ecranelor unor computere, dar sa ignore colturile acestora. In colturile ecranelor, unora li s-au difuzat foarte rapid imagini legate de fast-food, iar la ceilalti colturile au fost lasate albe.

Apoi, toti cei 57 au fost rugati sa citeasca un text si s-a observat ca cei care au vazut imagini cu fast-food in colturile ecranelor au citit mai repede decat cei care au vazut spatii albe, chiar daca nu erau presati de timp.

In al doilea experiment, cercetatorii au rugat 91 de participanti sa isi aminteasca fie ultima data cand au mancat produse fast-food, fie ultima data cand au fost la cumparaturi, iar apoi sa se gandeasca la opt produse pe care ar vrea sa le cumpere, patru dintre ele care i-ar ajuta sa economiseasca timp (cum ar fi cele de tip doi in unul, de exemplu sampon si balsam), si patru care sa nu ii ajute sa economiseasca timp.

Cei care au fost pusi sa se gandeasca la ultima masa fast-food au ales produse care economisesc timp mai repede decat cei care s-au gandit la cumparaturi.

In cele din urma, in al treilea experiment, 58 de participanti au fost rugati sa aprecieze estetica unor logo-uri fie ale unor firme de fast-food (McDonald's sau KFC), fie ale altor tipuri de mancare ieftina. Apoi, cercetatorii i-au intrebat despre preferintele in a economisi bani, care implica o amanare a satisfactiei rapide pentru a avea un castig mai mare in viitor.

Cei care au vizionat logo-uri de fast-food au preferat sa aiba mai degraba satisfactie de moment.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#fast food nerabdare, #studiu fast food , #fast food