Regulile unui mic dejun sanatos pentru copilul tau

Duminica, 13 Decembrie 2009, ora 09:34
6183 citiri
Regulile unui mic dejun sanatos pentru copilul tau

Cereale pe care copiii le mananca la micul dejun sunt mai putin sanatoase decat cele pentru adulti. Mai bogate in zahar si in sodiu decat alte cereale, aceste produse pentru copiii contin prea putina fibra si proteine.

Daca de multe ori parintii incurajeaza copiii sa manance cereale la micul dejun, adultii trebuie sa se gandeasca insa la calitatea nutritionala a produselor oferite.

Cercetatorii de la Universitatea Yale au analizat 161 marci de cereale, aproape jumatate (46%) din cele pe care le mananca cei mici. Dintre acestea, 66% nu se incadreaza in standardele nutritionale.

Pentru ca cerealele nu sunt cea mai buna alegere, Femme Actuelle va raspunde la cateva intrebari legate de ce inseamna sa-i oferi un mic dejun sanatos copilului tau.

Micul dejun ar trebui sa fie o masa reala

Prima masa a zilei vine dupa o perioada de nemancare de 10-13 ore. In timpul noptii, organismul arde aproximativ 600 de calorii, iar organismul are nevoie sa recupereze caloriile pierdute.

Fara mic dejun, consumul de grasimi din alte mese ale zilei este mai mare decat in mod normal. Acest comportament poate duce in final la crestere in greutate.

Micul dejun ii ajuta pe copii sa invete mai bine

Micul dejun influenteaza performantele cognitive si capacitatea de invatare. Acestea sunt diminuate, din cauza absentei sau insuficientei unui mic dejun nesanatos. Micul dejun este o masa esentiala atat pentru corp cat si pentru minte.

Cheia pentru o masa echilibrata

In mod normal, micul dejun ar trebui sa includa cel putin trei elemente care apartin urmatoarelor categorii:

- Produse lactate

- Produse cerealiere (paine, paine prajita, fara cereale industriale)

- O bautura fierbinte sau rece

- Fructe proaspete sau suc proaspat de fructe.

Micul dejun ofera 20-25% din aportul energetic zilnic, prin combinarea de glucide simple si proteine complexe. Acesta este scazuta in grasimi si ajuta la acoperirea nevoilor de calciu, fier si vitamine. Cu aceasta energie si aportul de nutrienti, copilul va evita oboseala si nu ii va scadea vigilenta.

Cum sa faci din micul dejun un ritual

Aproape 10% din copiii cu varsta cuprinsa intre 3-5 ani nu mananca nimic dimineata, in cele mai multe cazuri, ei urmand exemplul parintilor sau pentru ca se trezesc prea tarziu.

Pentru a introduce un ritual al micului dejun, acorda pentru aceasta masa un sfert de ora sau de douazeci de minute. Pentru a economisi timp de dimineata, pune direct pe farfurii sau boluri cereale, paine, gem, fructe, etc.

Ce faci daca nu e ii este foame dimineata

Copilul tau nu ii este foame de dimineata? Solutia consta de multe ori in trezirea cu zece minute mai devreme (este dificil de sa ai apetit imediat dupa trezire). Pentru a-i stimula pofta, pariaza pe gama pe o varietate de produse alimentare pe care le pui pe masa in fiecare zi: cascaval, sunca,fructe, lapte, oua fierte.

Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat la Iaşi, după ce a fost întrebat de un bărbat dacă în spatele partidului din care face parte se află George Soros, că nu s-a întâlnit...
Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea consumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea consumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că Guvernul le-a promis românilor că menţinem plafonarea preţurilor la energie şi gaze până în primăvara lui 2025 iar astăzi, în...
#mic dejun copil, #mic dejun sanatos, #reguli mic dejun , #fibre