4 motive pentru care sa faci mai putine exercitii fizice

Marti, 02 Noiembrie 2010, ora 20:01
2670 citiri
4 motive pentru care sa faci mai putine exercitii fizice

In ziua de azi nu auzi decat ca ar trebui sa te misti mai mult, sa iti petreci mai mult timp facand exercitii si sa faci exercitii din ce in ce mai dificile. Pentru anumite persoane sedentare, sfaturile acestea sunt binevenite, dar ele nu se aplica in toate cazurile.

Economie de timp

1. Alege exercitii fizice de intensitate mare, care sunt de doua ori mai eficiente decat exercitiile normale, dar care iti iau doar jumatate din timp. Trebuie sa lucrezi la un nivel de intensitate mare cateva minute si sa iti iei pauze intre reprize, si ai impuscat doi iepuri deodata, potrivit Yahoo Shine.

Tinte nerealiste

2. Toate sfaturile despre cat timp ar trebui sa petreci in fiecare zi la sala te fac sa iti propui tinte nerealiste (de genul, o sa stau o ora-doua in fiecare zi la sala). Poate ca o sa te tii de program, dar doar cateva saptamani, dupa care vei renunta. Ideea este sa iti planifici tinte realizabile de la inceput, de exemplu, voi face 30 de minute de miscare pe zi, de luni pana vineri, dupa serviciu.

Pericolul extenuarii

3. Odata ce ai pornit sa te antrenezi serios si vezi primele schimbari la corpul tau, exista pericolul sa te suprasoliciti apoi facand din ce in ce mai multe exercitii pentru a obtine rezultate cat mai repede. Si intr-o anumita masura vei reusi, dar in scurt timp te vei simti extenuat si probabil vei renunta. Tine minte ca trebuie sa fii constant, sa te odihnesti si sa mai iei o pauza din cand in cand.

Programeaza antrenamentele in functie de viata ta, nu invers

4. Viata ta nu ar trebui tinuta "ostatica" de rutina zilnica de exercitii fizice. De obicei, se recomanda ca adultii sa faca 150 de minute de exercitii pe saptamana. Incearca sa spargi aceste 150 de minute in trei sedinte de 10 minute pe zi, daca e nevoie. Fa o plimbare de 10 minute, danseaza alte 10 minute si sari coarda alte 10 daca in acea zi a intervenit ceva si nu ai putut merge la sala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#exercitii fizice antrenament, #exercitii fizice mai putine, #mai putina miscare , #fitness