5 exercitii pentru picioare frumos sculptate (Galerie foto)

Marti, 29 Ianuarie 2013, ora 12:01
15183 citiri
5 exercitii pentru picioare frumos sculptate (Galerie foto)
Foto: Prevention

Fiecare parte a corpului nostru trebuie intens lucrata pentru a fi tonifiata si modelata. Picioarele frumos sculptate se obtin cu exercitii intense, special concepute pentru partea inferioara a corpului.

Fosta dansatoare profesionista Tina de Lemps a creat un antrenament numit Ballerina Legs, care, conform Prevention, contine numeroase exercitii eficiente pentru picioare care se vor tonifiate si frumos modelate.

Citeste mai jos cateva dintre acestea si tine minte ca indicat ar fi sa le executi de trei ori pe saptamana, in zile neconsecutive, 1 set avand maxim 10 miscari de o parte. Dupa ce te obisnuiesti cu gradul lor de dificultate, poti executa 2-3 seturi.

Miscarea principala: Reverenta cardio

Stai cu picioarele un pic departate, degetele de la picioare un pic inspre exterior. Cu mana stanga tine-te de spatarul unui scaun stabil, iar mana dreapta tine-o relaxat, pe langa corp. Petrece-ti piciorul drept pe langa cel stang, indoind ambii genunchi, exact ca si cum ai face o reverenta. In acelasi timp, ridica bratul sus, deasupra capului, indoind corpul usor spre stanga.

Indreapta picioarele si ridica genunchiul drept sus, astfel incat sa atinga cotul drept. Repeta miscarea de 25 de ori, fara pauza, cat de repede poti, apoi schimba partea.

Pentru o dificultate mai mare, in partea a doua a exercitiului, ridica-te in varful picioarelor.

Miscarea principala: Lovituri puternice

Stai in picioare, cu calcaiele apropiate, iar degetele de la picioare un pic inspre exterior. Cu mana stanga te sprijini de spatarul scaunului, iar bratul drept il tii deasupra capului. Pastreaza abdomenul incordat, ridica piciorul drept in fata cat de mult poti, fara a-ti arcui prea tare spatele. Cand iti cobori bratul, fa o miscare de rotatie a piciorului in spate. Coboara piciorul drept pe podea, revenind la pozitia initiala. Schimba partea si repeta.

Pentru o mai mare dificultate leaga o banda de rezistenta in jurul gleznei drepte, in vreme ce celalalt capat tine-l sub piciorul stang. Cu cat banda dintre picior si glezna e mai scurta, cu atat rezistenta, deci si dificultatea, va fi mai mare.

Miscarea principala: Forfecarea picioarelor

Intinde-te pe partea stanga, cu bratul sub cap si mana dreapta pe podea, in vreme ce picioarele sunt intinse. Ridica piciorul drept aproximativ 60 cm, dupa care ridica si piciorul stang la aproximativ 30 cm. Mentine pozitia cateva secunda, dupa care coboara piciorul stang, apoi pe cel drept, repeta si schimba partea.

Pentru o mai mare dificultate impreuneaza picioarele si ridica-le pe amandoua odata, la aproximativ 30 de cm deasupra podelei. Apoi ridica mai sus piciorul drept, in vreme ce piciorul stang isi mentine pozitia. Pastreaza postura si repeta.

Miscarea principala: Funky Balerina

Stai in picioare, cu calcaiele apropiate, degetele de la picioare in lateral, mana dreapta pe spatarul unui scaun si mana stanga pe sold. Indoaie genunchii la aproximativ 45 de grade, pastrand pozitia calcaielor, care sunt apropiate. Ridica calcaiele de pe podea, contracta muschii fesieri si indoaie trunchiul inainte si inapoi. Coboara calcaiele, indreapta picioarele si repeta miscarea inca o data.

Pentru o mai mare dificultate pastreaza genunchii indoiti la 45 de grade si ridica-te pe varfuri si indoaie pelvisul inainte si inapoi.

Miscarea principala: Slide and Reach

Stai cu picioarele intinse, calcaiele apropiate, degetele in lateral, mana stanga pe spatarul scaunului. Fandeaza piciorul drept aproximativ 90 cm in dreapta, timp in care ridici bratul drept deasupra capului si iti indoi corpul spre stanga. Revii la pozitia initiala, te ridici pe varfuri, tii calcaiele apropiate si iti pliezi genunchii exact ca in pozitia anterioara.

Pentru o mai mare dificultate executa prima parte a exercitiului cu o banda de rezistenta legata de picior.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#exercitii pentru picioare frumoase, #tonifiere picioare exercitii, #antrenament muschi picioare, #exercitii muschi picioare , #fitness