5 greseli pe care le faci cand alergi

Luni, 20 Iunie 2011, ora 18:05
29301 citiri
5 greseli pe care le faci cand alergi

Daca te numeri printre persoanele care prefera sa faca miscare alergand este foarte probabil sa faci unele greseli care iti afecteaza performantele.

Potrivit My Health News Daily, exista cinci greseli frecvente, pe care multi dintre alergatori le fac. Acestea au fost evidentiate de profesorul asistent de terapie fizica Gregory Holtzman, din cadrul Universitatii Washington. El si colegii lui diagnosticheaza probleme de miscare pentru a imbunatati tehnicile alergatorilor si pentru a le alina durerile.

Desi solutia pentru fiecare problema poate fi diferita de la persoana la persoana, este bine sa stii care sunt cele mai comune greseli.

1. Miscarea asimetrica

O astfel de miscare, care inseamna sa aterizezi mai mult pe o parte a corpului decat pe cealalta, este una dintre cele mai comune greseli. Iar daca un alergator isi lasa greutatea mai mult pe partea dreapta decat pe cea stanga sau invers, ar putea insemna ca acesta are un punct slab in stilul de alergat, care poate duce la aparitia unor dureri. Straduieste-te sa alergi cat mai echilibrat.

2. Muschi gluteali slabi

Atunci cand alergi, genunchii ar trebui sa stea in linie cu soldurile. Dar daca muschii soldurilor si ai feselor sunt slabi si nu suporta greutatea corpului, aceasta va fi suportata de genunchi, care se inclina spre interior. Genunchiul se indoaie si primeste socul greutatii.

Pentru a corecta aceasta problema, Holtzman recomanda executarea exercitiilor fizice care intaresc muschii gluteali - gluteus medius si gluteus maximus.

3. Alergatul pe varfurile picioarelor sau pe calcaie

Unele persoane se sprijina mai mult pe varfurile picioarelor atunci cand alearga, in timp ce altele pe calcaie. Insa, desi un stil nu este neaparat mai bun decat celalalt, forta de impact ar putea fi diferita. La cei care alearga pe calcaie forta tinde sa fie mai mai mare atunci cand aterizeaza decat la cei care alearga pe varfuri, ceea ce poate cauza dureri.

Pentru a atenua aceasta problema nu trebuie neaparat sa iti schimbi stilul de alergat (pe varfuri), ci sa faci schimbari mici cu ajutorul unui terapeut fizic.

Daca vrei insa si sa adopti stilul de alergat pe varfuri trebuie sa faci acest lucru treptat deoarece, avand in vedere ca nu esti o persoana care alearga din reflex in acest fel, ci pe calcaie, inseamna ca varfurile picioarelor nu sunt pregatite sa suporte greutatea in timpul miscarii, astfel ca este nevoie sa le intaresti gradual.

4. Pasi prea mari si miscarea neuniforma a bratelor

Daca faci pasi prea mari pentru marimea corpului tau sau iti duci un brat mai in spate decat pe celalalt poti sa provoci o miscare defectuoasa pentru coloana vertebrala. Iar aceasta poate duce la dureri de spate.

5. Platfus

Nu toata lumea are scobituri perfecte ale talpilor, iar cei care au un picior mai plat ar putea avea de suferit. Si asta deoarece unele persoane care au aceasta problema stiu de ea, dar nu poarta incaltaminte adecvata. Or, o incaltaminte nepotrivita poate duce la dureri de solduri, spate si genunchi.

Cel mai bine este sa ceri parerea unui ortoped, mai ales ca in magazinele clasice cu articole sportive nu gasesti modele speciale pentru o astfel de problema.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#greseli alergat, #greseli jogging, #greseli alergatori, #greseli alergare , #fitness