Beneficiile plimbarii pe vreme rece

Marti, 04 Ianuarie 2011, ora 07:47
8745 citiri
Beneficiile plimbarii pe vreme rece
Foto: alocalfriend.com

Chiar daca este frig, nu ai niciun motiv sa stai in casa. Asculta sfaturile specialistilor care recomanda plimbarile in aerul rece si proaspat al anotimpului alb, tinand cont de beneficiile acestor iesiri pentru organismul uman.

Pune-ti o incaltaminte calduroasa si comoda, in care picioarele sa se simta bine, imbraca-te cat sa nu te patrunda frigul pana la os, nu uita caciula, fularul si manusile si iesi la o plimbare de macar 30 de minute. Mersul pe jos iti poate face mult bine. Ca sa prinzi curaj, gandeste-te la zilele caniculare cand vei dori putina racoare pe care nu o vei gasi nici macar sub cei mai umbrosi copaci.

Iarna, aerul este mai curat, mai sanatos si bogat in oxigen. Aerul rece si miscarea revigoreaza functiile creierului, ne ajuta sa gandim, sa ne concentram mai bine pe ceea ce avem de facut.

Mersul pe jos, in ritm sustinut, stimuleaza circulatia sangelui si ajuta organismul sa scape de toxine. Fumatorii, dar si persoanele care se simt ingreunate in urma meselor copioase de Sarbatori au mult de castigat.

Chiar daca iarna soarele este mai scump la vedere si sta mai mult ascuns printre nori, plimbarea in aer liber ajuta la sinteza vitamenei D necesara fixarii calciului in oase prevenind, in acest fel, spasmofilia si osteoporoza.

Persoanele care sufera de oboseala cronica vor avea mult de castigat iesind zilnic la o plimbare scurta prin zapada si aerul rece al iernii. Mersul pe jos le va ajuta sa aiba un somn linistit, sanatos, fara obisnuitele stimulente. O jumatate de ora de mers prin zapada echivaleaza cu o ora petrecuta intr-o sala de forta. Mersul prin zapada solicita sistemul locomotor intarind astfel, muschii picioarelor.

Plimbarea pe frig previne si chiar trateaza depresia. Se stie ca aerul rece, de iarna, este mai bogat in ioni negativi decat vara si expunerea regulata la actiunea acestora poate trata depresia de sezon.

Mersul pe jos prin frig intareste sistemul imunitar si afectiunile specifice sezonului rece se vor manifesta cu mult mai putina putere de cum le este obiceiul.

Daca vi se pare ca este prea mult si prea greu sa mergeti pe jos 30 de minute, atunci faceti o pauza de cateva minute la locul de joaca al copiilor si priviti-le jocul ca sa vedeti si sa intelegeti cum stiu ei sa profite, fara mofturi si restrictii, de fiecare clipa petrecuta in aerul rece al iernii.

O plimbare in aer liber nu poate fi decat un tratament gratuit oferit de mama natura oricarui lasa la o parte teama de frig si vreme urata si iese zilnic din casa ca sa imbunatateasca performantele organismului.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#beneficii plimbare iarna, #aer curat iarna, #miscare aer liber iarna , #fitness