Cand este contraindicat exercitiul fizic

Vineri, 30 Aprilie 2010, ora 14:59
4727 citiri
Cand este contraindicat exercitiul fizic
Foto: mastavista.com

Te-ai obisnuit atat de mult cu exercitiul fizic incat nu iti imaginezi cum ar arata o zi fara mica alergare de dimineata? Cu toate acestea, exista momente in care miscarea este complet contraindicata, pentru ca poate agrava o stare de sanatate deja precara sau chiar o poate declansa.

Mici dureri de spate carora nu le acorzi intotdeauna atentie se pot agrava daca nu te protejezi si fortezi musculatura si articulatiile. "Secretul este sa iti asculti organismul si sa decizi, in functie de el, daca este cazul ca iti continui antrenamentul", a spus medicul Katie Rothstein pentru

webmd.com.

Daca ai febra, cel mai indicat lucru este sa ramai acasa pentru a te odihni. Acest lucru tradeaza un sistem imunitar slabit, iar organismul incearca sa combata o infectie. Expunerile in aer liber nu ar face decat sa agraveze situatia.

Atunci cand esti racit si uneori vrei sa iesi la aer pentru a-ti reincarca bateriile, trebuie sa stii ca nu este inca timpul pentru plimbari. Mai mult, daca vrei sa mergi la sala de forta, nu numai ca te vei simti epuizat din primul moment, dar vei raspandi raceala printre colegi, deci mai bine ramai acasa.

Orice infectie respiratorie impune lipsa efortului pentru ca plamanii sa nu fie fortati suplimentar. Daca ai astm, cu atat mai mult trebuie sa respecti recomandarile medicilor si sa stai departe de sala o perioada.

In cazul unui soc, contuzii craniene, efortul fizic este complet contraindicat. Altfel, vindecarea va fi greoaie, dar poti cauza si alte probleme, mai grave.

Daca nu ai dormit cu o noapte in urma si esti prea obosit pentru a mai veni la sala, nu te forta. Este semnul clar oferit de catre organismul tau ca vei ramane acasa astazi. Iar daca ti s-a intamplat la sedinta anterioara sa simti durere in zona picioarelor, musculaturii sau ,articulatiilor, miscarea nu te va vindeca ci, dimpotriva, iti va inrautati situatia.

Durerile de spate insa sunt foarte frecvente si suparatoare. Trebuie sa stii ca acestea se acutizeaza rapid pe fondul fortarilor, deci stai departe de sala de antrenamente pentru ca poti provoca alte complicatii.

Fara indoiala ca daca esti insarcinata, efortul fizic va fi dozat si realizat doar in anumite conditii. Deci consulta medicul tau, inainte de a veni la sala si a te epuiza, pentru ca acest lucru sa nu dauneze fatului.

Dupa o pauza, trebuie sa stii ca revenirea nu se recomanda sa se faca brusc. Dimpotriva, nu forta musculatura. Poti incepe cu o ora de mers pe jos, o alergare usoara, dupa care te poti considera pregatit sa incepi antrenamentul.

Specialistii sunt de parere ca daca ai lipsit de la sala mai putin de o saptamana, in primele zile de dupa pauza te vei antrena la o intensitate de 80%. Daca pauza a fost mai mare de o saptamana, intensitatea primelor sedinte va fi de 50%.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#contraindicatii exercitii fizice, #contraindicatii sport , #fitness