Cele mai nepotrivite exercitii fizice

Vineri, 19 Februarie 2010, ora 08:51
5484 citiri
Cele mai nepotrivite exercitii fizice
Foto: webmd.com

Daca te-ai hotarat sa mergi la sala de forta pentru a-ti mentine tonusul muscular, trebuie sa stii ca antrenorul personal este absolut necesar. In absenta lui, poti lucra la fiecare aparat fara sa stii care este clasa de muschi care lucreaza si exista riscul executarii incorecte a miscarilor, ba mai mult, orele de sala vor fi complet ineficiente.

Webmd.com ofera o lista a celor mai nepotrivite exercitii de sala, care pot fi chiar daunatoare pentru ca sunt solicitante, iar intinderile musculare vor aparea imediat.

Daca vrei sa ridici cateva greutati cu mainile deasupra capului, solicitandu-ti musculatura bratelor si a umerilor, iar miscarea este incorecta, trebuie sa stii ca riscul accidentarilor este foarte mare. Daca este prima oara cand intri in sala de forta si incepi cu acest execritiu, orice fortare poate dauna zonei cervicale.

Este mai sigur pentru tine sa ridici greutatile cu fata la aparat si spatele drept. Este un exercitiu benefic pentru musculatura abdominala daca se executa in aceasta forma, fara sa te fortezi insa. Nu uita ca vei mari gradual efortul.

Tot o greseala frecventa in exercitiile cu greutatile este ridicarea acestora deasupra capului, cu spatele catre aparat, in stilul militaresc de ridicare.

Acest exercitiu se recomanda persoanelor care fac sala de multa vreme si au musculatura pregatita. Este foarte solicitant si exista riscul accidentarilor daca esti incepator. Opteaza pentru ridicarea normala a greutatii, stand in picioare, cu haltera in zona pieptului si incercand sa o ridici deasupra capului. Nu iti aseza multe greutati la inceput ci urmeaza sfatul antrenorului tau.

Un alt exercitiu recomandat celor care fac sala de mult timp este acela al ridicarii greutatii de la pamant. Pentru cei care nu isi fac incalzirea corporala inainte, acest exercitiu le poate afecta mijlocul, musculatura bratelor si ii poate costa cel putin o saptamana departe de sala. Ai insa alternativa mai sigura a ridicarii a doua gantere la nivelul umerilor, cu bratele intinse.

Pentru musculatura picioarelor, un exercitiu nepotrivit pentru incepatori este impingerea unor greutati cu picioarele, la nivelul privirii. Daca nu esti suficient de flexibil, genunchii si spatele vor fi grav afectati. Opteaza pentru acelasi exercitiu, dar cu o inclinatie corespunzatoare, de 30 de grade de la nivelul privirii tale.

Banda de alergat este aparatul cu care incepi orice sedinta de sala. Trebuie sa stii insa ca daca maresti ritmul inca de la inceput vei fi extenuat dupa acest aparat, iar pulsul accelerat va fi un impediment in inceperea sedintei tale. Opteaza pentru un aparat benefic pentru incalzire, in care sa fii complet relaxat, deci cere sfatul antrenorului personal.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#exercitii incorecte fitness, #exercitii fizice nepotrivite, #sala fitness exercitii , #fitness