Cum mentii echilibrul perfect intre dieta si sport

Sambata, 21 Mai 2011, ora 08:00
5105 citiri
Cum mentii echilibrul perfect intre dieta si sport

Orice persoana are momente de slabiciune, in care uita de dieta si se ingrasa cateva kilograme.

Important este ca atunci cand te hotarasti sa revii la silueta din trecut sa dispui de armele necesare si corecte. Iata cateva sfaturi oferite de Askmen.com, care te vor ajuta sa ajungi la un echilibru in procesul de slabire.

Nu lasa dieta sa influenteze activitatea fizica

Mai ales in perioada Sarbatorilor, dar si in viata de zi cu zi, atunci cand ai o masa bogata, ai tendinta sa spui: "nu-i nimic, ma duc maine la sala si dau jos". Dar ce te faci cand a doua zi uiti de promisiunea facuta si caloriile se aduna sau, mai rau, atunci cand muncesti prea mult la sala in ziua respectiva si apoi nu mai poti face efort fizic o saptamana? De aceea, este cel mai bine sa mananci intotdeauna cu moderatie.

Stabileste-ti dieta in functie de sport

O buna strategie este sa-ti intocmesti o dieta care sa contina suficiente alimente bogate in proteine pentru a-ti alimenta corpul in timp ce faci sport. In felul acesta, vei fi sigur ca nu pierzi masa musculara in timpul exercitiului fizic.

Un barbat adult are nevoie in medie de 175-200 grame de proteine pe zi si de aproximativ 2.400-2.600 calorii pentru a-si mentine corpul la o greutate constanta. Dar daca faci si sport, poti mari cantitatea de calorii pastrandu-ti corpul in forma maxima.

Bineinteles, cel mai bine este sa te tii pe cat posibil departe de mancarea prea procesata, cand acest lucru nu este posibil, apeleaza la sala de antrenament.

Planuieste-ti ora de sport in jurul celei mai consistente mese

Daca ai un program flexibil, programeaza-ti ora la sala inainte de masa cea mai bogata din timpul zilei, asa incat corpul tau sa poata contracara caloriile provenite din carbohidrati imediat dupa o activitate fizica intensa. De asemenea, asta iti poate asigura cresterea masei musculare.

Fii atent, totusi, caci nu este bine sa faci exces in ceea ce priveste grasimile dupa sport, asa ca fii indulgent cu tine insuti, dar nu exagera.

Programeaza-ti pauzele atat in sport, cat si dieta

Odata la cateva luni este bine macar pentru o saptamana sa iei o pauza de la activitatea fizica, pentru a-i da corpului tau o perioada de relaxare, ca un bonus pentru efortul depus. Nu trebuie sa apara frustrarea ca muncesti in continuu, si de aceea perioada Sarbatorilor sau cea in care iti iei concediu este indicata pentru a renunta pe moment la lupta cu caloriile.

Ai mare grija ca perioada sa nu se prelungeasca prea mult si ca atunci cand reiei programul sa o faci cu acelasi devotament ca inainte.

De multe ori, oamenii se simt constransi de faptul ca trebuie sa faca sport si in perioada Sarbatorilor si incep sa vada acest lucru ca pe o corvoada, asa ca o pauza luata la momentul oportun te poate face sa-ti pastrezi dragostea pentru sport si pentru o viata sanatoasa in general.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#echilubru dieta sport, #sfaturi dieta sport, #sfaturi slabire, #metode slabire , #fitness