Cum sa devii o persoana care iubeste exercitiile matinale

Marti, 11 Decembrie 2012, ora 07:07
5059 citiri
Cum sa devii o persoana care iubeste exercitiile matinale

Exercitiile fizice sunt extrem de importante pentru toata lumea, fiind binevenite in orice moment al zilei.

Totusi, facute dimineata, ele iti dau o stare de energie si de voie-buna intreaga zi, punand in acelasi timp metabolismul in miscare. Iata ce pasi trebuie sa urmezi pentru a deveni o persoana care sa iubeasca exercitiile matinale si sa nu renunte nicicand la acest obicei, conform Huffington Post:

Formeaza-ti un program clar

Nu spune doar "de maine incep sa fac exercitii", ci creaza-ti un plan clar, in care sa iti stabilesti ora trezirii, minutele de exercitii, cum sa iti echilibrezi miscarile cardio cu cele de forta si sa faci din 15 minute de lucrat acasa cel mai bun antrenament posibil.

Bea apa dis de dimineata

Multi oameni, atunci cand se dau jos din pat, se gandesc automat sa bea o cafea. Totusi, cel mai bun lichid pe care sa il bei dimineata este apa.

Cum te trezesti, bea doua pahare de apa, iar cafeaua las-o pana dupa antrenament, daca simti ca mai ai nevoie de ea.

Apa ajuta la alcalinizarea corpului si te incarca de energie, astfel incat sa ai forta dimineata.

Recompenseaza-te

Cumpara-ti ceva special pentru fiecare 2 saptamani de antrenament, fie ca este vorba despre un nou set de facut manichiura sau un echipament de yoga. Astfel, vei avea bucuria ca primesti ceva in urma eforturilor tale.

Gaseste o alarma potrivita

Cum cei mai multi oameni folosesc alarma de la telefonul mobil pentru a se trezi, inseamna ca ei pot sa isi schimbe fara probleme melodia. Daca este si cazul tau, seteaza un sunet care sa includa ciripit de pasari sau sunetul oceanului.

Acestea regleaza ritmul circadian si te ajuta sa devii alert mai repede.

Stai in pijamale

Atunci cand este prea mare efortul de a merge la sala de fitness sau chiar de a iesi sa alergi in jurul blocului, stai in pijamale si pune un DVD cu antrenamente, ascultand melodiile preferate in timp ce faci sport.

Fa exercitiile repede

Cauza pentru care multa lume nu face exercitii dimineata este aceea a lipsei de timp. Nu e nevoie, insa, sa acorzi miscarii pre amult timp. Cercetarile arata ca este mai bine sa faci exercitii intense intr-un rastimp scurt, decat o repriza foarte lunga.

Astfel, in loc sa muncesti o ora dimineata, fa 10-15 minute, repetand eventual la pranz si seara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
A ieșit domnul Marcel Ciolacu, premierul României și liderul PSD, la o conferință de presă alături de Gabriela Firea, să spună în fața tuturor cât este de deșteaptă și frumoasă,...
#exercitii matinale sfaturi, #exercitii matinale importanta, #exercitii fizice dimineata, #program antrenament miscare dimineata , #fitness