Cum sa faci corect exercitii fizice acasa

Marti, 27 Martie 2012, ora 12:35
12957 citiri
Cum sa faci corect exercitii fizice acasa

Toata lumea a fost impresionata cand prima doamna a Americii, Michelle Obama, a facut 25 de flotari intr-un show TV. Expertii spun ca acest tip de exercitiu este la fel de eficient pentru corp ca mersul la sala, unde poti folosi cele mai sofisticate aparate.

Important este ca ele sa fie facute corect, caci in mod contrar nu au efectul dorit si pot sa apara chiar si dureri sau intinderi. Iata cum se procedeaza ca la carte, conform Parade:

Flotari

Acestea sunt bune pentru umeri, piept, tricepsi si abdomen.

Pentru cel mai bun rezultat, tine-ti mainile mai departate una de alta decat spatiul dintre umeri, indoindu-ti usor coatele pana cand pieptul se afla la 5 centimetri de podea. Stai 2-3 secunde asa inainte sa te ridici.

La inceput poti face un set de 5 flotari, iar pe masura ce capeti experienta, poti ajunge pana la 2-3 seturi de cate 20 de flotari.

Sarituri

Un set de sarituri intense iti poate oferi aceleasi beneficii cardiovasculare precum alergatul, dupa cum spun expertii in fitness.

Multi oameni fac sariturile doar pe jumatate. Ai grija sa ridici si mainile in timp ce sari, desfacand si apropiind picioarele si unind palmele de fiecare data deasupra capului.

La inceput, incearca sa faci acest exercitiu un minut, ca apoi sa ajungi la 5 minute, numarul seturilor ramanand la alegerea ta.

Pozitia scandura

Aceasta pozitie, preluata din yoga, cu varfurile picioarelor si palmele pe sol, bratele intinse si corpul formand o linie dreapta de la cap pana la talpi, trebuie pur si simplu mentinuta la inceput pentru cateva secunde, pana cand se ajunge la 30, de preferinta.

Ea ajuta la intarirea multor grupe de muschi, inclusiv a celor abdominali.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#exercitii fizice acasa, #exercitii fizice simple, #flotari corecte, #sarituri beneficii sanatate , #fitness