Cum sa faci fitness mai eficient

Luni, 03 August 2009, ora 18:10
3963 citiri
Cum sa faci fitness mai eficient
Foto: broadmoor

Toti trebuie sa facem sport pentru a avea grija de organismul nostru, insa in realitate nu acordam sportului atat de multa importanta pe cat ar trebui.

Ai reusit sa mergi la sala de fitness? Foarte bine, insa nu este de ajuns. Trebuie sa te mobilizezi, sa ramai motivat si sa lucrezi cat mai eficient atat la sala cat si in afara acesteia.

Afla ce trebuie sa faci sau cum trebuie sa lucrezi pentru a fi eficient si nu pierde timpul facand exercitii nefolositoare, te sfatuieste Buzzle.

Citeste cateva reviste despre fitness, sunt o sursa importanta de informatie si inspiratie. Te vor ajuta sa gasesti foarte multe motive in plus pentru a continua sa mergi la sala de fitness.

Stabileste un program fix. Daca vei trece in programul tau zilnic si timpul alocat salii de fitness, o sa iti fie mult mai usor sa il respecti.

Incearca sa mergi la sala cu un amic. Nu numai ca vei fi nevoit sa iti respecti programul, dar prietenii te pot ajuta si o sa va incurajati reciproc pentru a lucra cu mai multe intensitate.

Afla care sunt exercitiile care iti plac. Chiar daca este foarte important sa ai un antrenament echilibrat, exista mai multe modalitati de a-ti intari masa musculara. Fa o lista cu exercitiile care iti plac si incepe sa lucrezi cu acestea. Dupa sase saptamani poti inversa ordinea in care le faci.

Chiar daca iti plac anumite exercitii, uneori este bine sa mai variezi. In acest mod vei lucra mai multe grupe de muschi sau aceleasi grupe de muschi dar intr-un mod diferit. In plus, nici nu te vei plictisi facand mereu acelasi lucru. Provocarea de a-ti adapta corpul noilor tipuri de exercitii va duce la un organism mai puternic. O data la sase saptamani poti schimba exercitiile.

Incearca si alte activitati, precum dansul, boxul, yoga sau ridicarea greutatilor.

Gandeste pozitiv. Chiar daca nu iti place un exercitiu gandeste-te ca este foarte important pentru organismul tau si chiar daca suferi pe moment, sanatatea ta va avea de castigat. Gandeste-te la cat de bine te vei simti la sfarsit, nu la durerea din timpul exercitiului.

Nu trebuie sa mergi numai si numai la sala pentru a avea parte de fitness. O data la ceva timp fa exercitii in aer liber. Indiferent ca este vorba despre o ora de alergare in parc, inot sau alta activitate, trebuie sa fie in aer liber.

O activitate destul de placuta si eficienta este saritul coardei. Coarda este foarte mica, incape oriunde si poti sari fara nicio problema in parc. In plus, este un exercitiu de aerobic foarte placut.

Incearca sa ridici greutati chiar si acasa. Nu trebuie sa te epuizezi ridicand greutati foarte mari, poti incepe cu ceva mic.

Daca esti foarte obosit si ai febra musculara nu evita exercitiile. Fa mai putine exercitii, insa nu abandona "campul de lupta". Inotul este o solutie buna, pentru ca ajuta la sustinerea intregului organism si este un bun antrement.

Nu trebuie sa faci pauze prea mari intre seturile de exercitii. In sens contrar, antrenamentul tau va dura mult mai mult si iti va da peste cap toate activitatile din ziua respectiva.

Monitorizeaza-ti ritmul cardiac pentru a asigura ca faci exercitii la intensitatea corecta.

Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
#exercitii eficiente fitness, #fitness exercitii sala, #fitness exercitii organism , #fitness