Cum sa faci shake-ul perfect pentru dupa antrenament

Duminica, 07 Noiembrie 2010, ora 18:30
16297 citiri
Cum sa faci shake-ul perfect pentru dupa antrenament
askmen

Dupa un antrenament, cea mai importanta grija pe care trebuie sa o ai este sa te asiguri ca organismul primeste nutrientii de care are nevoie pentru refacerea tesuturilor musculare deteriorate si a resurselor de energie, iar acest lucru trebuie facut in aproximativ o ora dupa ce te-ai oprit din lucru, cel mai indicat fiind cu ajutorul unui shake preparat special.

Multi barbati sar peste acesta deoarece cred ca in acest fel vor slabi mai repede, dar adevarul este ca limitarea caloriilor tocmai in acel interval este cea mai proasta alegere.

Iata, potrivit Askmen.com, cateva indicatii legate de ingredientele de care ai nevoie ca sa prepari shake-ul perfect pentru dupa antrenament.

1. Proteine

Multe studii au demonstrat ca proteinele din zer sub forma de pudra, consumate imediat dupa antrenament, cresc beneficiile obtinute in urma efortului fizic.

Dupa un antrenament in care faci aproximativ 20-30 de seturi de ridicari de greutati, ai nevoie de aproximativ 50 de grame de proteine, adica circa doua lingurite cu pudra de proteine din zer. Daca ai peste 90 de kilograme, vei avea nevoie de aproximativ 75 de grame de proteine.

2. Creatina

Adauga cinci grame de creatina pudra, pentru a ajuta la refacerea rezervelor care au fost consumate in timpului efortului.

3. Carbohidrati

Acestia, ajunsi in organism dupa antrenament, ajuta la stimularea secretiei de insulina care duce glucoza la celulele musculare pentru o reparare mai rapida a tesuturilor. Cea mai buna alegere o reprezinta dextroza, insa, in lipsa acesteia poate fi folosita orice forma de carbohidrati, cu exceptia fructozei, deoarece aceasta ajunge intai la ficat si apoi la celulele musculare.

Pentru a maximiza refacerea glicogenului din muschi, ai nevoie de cinci grame de carbohidrati pentru fiecare doua seturi. La 20-30 de seturi ai nevoie de 50-75 de grame de dextroza.

Prin urmare, pentru shake-ul ideal ai nevoie, in medie, de 50 de grame de proteine din zer (de preferat zer izolat), 5 grame de creatina si 50-75 de grame de dextroza. Amesteca ingredientele si consuma-le in prima ora de dupa antrenament.

Ulterior, la inca aproximativ o ora, ofera mai multa hrana organismului tau prin alimente care contin proteine solide, carbohidrati cu eliberare treptata si o cantitate mica de grasimi sanatoase.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#shake dupa antrenament, #shake dupa efort fizic, #nutrienti necesari dupa antrenament, #nutrienti necesari dupa efort fizic , #fitness