Cum sa iti construiesti o sala de gimnastica la tine acasa

Miercuri, 13 Aprilie 2011, ora 07:00
8135 citiri
Cum sa iti construiesti o sala de gimnastica la tine acasa

Nu este foarte greu sa iti creezi o mini sala de sport la tine acasa daca faci alegerile potrivite. Cu cateva obiecte vei putea sa castigi masa corporala, sa iti tonifici corpul si sa pierzi calorii chiar la tine in sufragerie.

Cativa antrenori de sport au facut o lista pentru Woman's Day , care te va ajuta sa iti creezi o rutina zilnica benefica organismului tau.

Coarda elastica

"Coarda elastica este ideala pentru exercitii cardio si arderea grasimii", afirma Bonnie Matthews, antrenor personal. Acestea sunt foarte ieftine si poti face fel de fel de exercitii cu ajutorul lor.

Sari in ritm alert pentru 2 minute, apoi fa cateva flotari pentru un minut apoi sari din nou coarda 2 minute. Repeta acest exercitiu de minim 3 ori. Si in cazul in care calatoresti coarda este buna, pentru ca este foarte usor de luat cu tine pretutindeni.

Salteaua de exersat

"Aceasta este foarte buna pentru ca ofera suport spatelui in timpul abdomenelor, dar si genunchilor, in timpul flotarilor", dupa cum spune Ryan Karne, supraveghetor de fitness la Centrul de Sanatate si Fitness din Texas.

Sunt bune si in cazul sporturilor la sol, precum yoga si Pilates. Foloseste un amestec de apa cu suc de lamaie pentru a dezinfecta salteaua dupa fiecare folosire si pentru a-i oferi un miros placut.

Ganterele

Partea buna la aceste obiecte este ca se pliaza exact pe nevoia ta si pe nivelul de pregatire la care esti. Se gasesc intr-o mare varietate de greutate, marime, forme si preturi. Ele lucreaza multe grupe de muschi si ofera rezistenta, lasandu-te sa incerci o varietate mare de miscari.

Benzile elastice

Acestea sunt unice, pentru ca te ajuta sa faci exercitii pe care le puteai pune in practica, in mod obisnuit, doar la sala de fitness. Ele ofera rezistenta fizica si iti protejeaza articulatiile. Nu sunt foarte costisitoare si poti lucra bicepsii, muchii pieptului, tricepsii, muschii umerilor si cei ai picioarelor.

Mingea medicinala

Poti antrena numeroase grupe de muschi cu mingea medicinala, mai ales pe cei abdominali. In plus, exercitiile vor fi mai amuzante si in acest fel vor parea mai simple.

Niciun echipament

Lucrul cu propria masa musculara poate fi foarte creativ. Spre exemplu nu ai nevoie de nimic pentru a putea face flotari sau abdomene. In plus, o jumatate de ora de alergat prin parc nu a facut nimanui rau.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#antrenament acasa, #fitness acasa, #aerobic individual, #sport acasa, #ustensile sport acasa, #exercitii fizice acasa , #fitness