De ce nu da rezultate efortul fizic pe care il faci

Duminica, 16 Mai 2010, ora 08:56
2379 citiri
De ce nu da rezultate efortul fizic pe care il faci

Daca petreci ore intregi la sala, in mod regulat, nu inseamna ca trebuie neaparat sa si slabesti. Poti avea surpriza sa nu se intample asta si atunci sa incepi sa te intrebi de ce.

Daca vrei sa gasesti raspunsuri la aceasta intrebare, citeste motivele de mai jos care te pot impiedica sa atingi obiectivul dorit, si care sunt usor de combatut. Dupa cum arata diet.health.com, iata care sunt acestea:

1. Citesti in timpul antrenamentului

Este frumos sa citesti si o revista in timp ce lucrezi la diverse aparate, dar acest lucru iti ia din concentrarea asupra efortului fizic si, dupa 20 de minute iti dai seama ca nici macar nu ai inceput sa transpiri. De aceea, este bine sa renunti la orice alta activitate si sa te axezi doar pe antrenament. In plus, poti alterna diferite viteze spre exemplu, in functie de aparatul la care lucrezi.

2. Scrii mesaje pe telefon

Daca obisnuiesti sa scrii mesaje prietenilor tai pentru a stabili o intalnire sau pentru a planui cum sa va petreceti week-end-ul in timp ce faci efort fizic, atunci nu vei avea rezultatul dorit. Mai bine lasa telefonul deoparte si incearca sa lucrezi la o intensitate mai mare.

3. Mesteci guma

Desi, aparent, nu ar putea avea nicio importanta, mestecatul unei gume inainte de inceperea exercitiilor cardio are un efect negativ deoarece te impiedica sa te misti mai repede. Creierul nu poate face asa cum trebuie ambele activitati simultan. Renuntand la guma poti sa iti canalizezi intreaga energie si atentie asupra antrenamentului, sporind rapiditatea.

4. Lucrezi dimineata foarte devreme

Daca preferi sa mergi la sala dimineata foarte devreme, inainte ca aceasta sa se aglomereze, s-ar putea sa iti dai seama ca organismul nu este capabil sa depuna un efort sustinut in acea perioada a zilei, motiv pentru care mai bine alegi un alt moment, care sa iti permita sa lucrezi mai intens.

5. Faci aceleasi exercitii mereu

Sa faci aceleasi exercitii in fiecare zi, cateva saptamani la rand, nu reprezinta cea mai potrivita alegere deoarece organismul se obisnuieste cu aceeasi ratie de efort si cu aceleasi miscari si nu mai arde calorii la fel cum ardea la inceputul formarii unui program. De preferat ar fi sa faci schimbari in tipul de exercitii si in intensitatea lor, in fiecare saptamana. In acest fel vei arde mai multe calorii si vei fi si mai motivat pentru ca nu mai apare plictiseala rutinei.

6. Vorbesti prea mult timp cu colegul de la sala

Sa ai un prieten sau un coleg cu care sa mergi la sala este un bun stimulent, insa, daca petreci prea mult timp vorbind cu el, in timp ce lucrati, iti vei incetini ritmul si vei obtine mai greu rezultatele dorite.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#greseli sala sport, #efort fizic rezultate negative, #creste rezultate efort fizic , #fitness