Efecte secundare neobisnuite ale exercitiilor fizice

Marti, 14 Decembrie 2010, ora 07:02
22099 citiri
Efecte secundare neobisnuite ale exercitiilor fizice
Foto: healthynow

Atunci cand organismul este supus unui efort fizic, pe langa beneficii pot sa apara si reactii mai neobisnuite, cum ar fi pocnituri in urechi sau cascat.

MSN iti arata mai exact despre ce este vorba si ce alte efecte secundare ciudate mai poti simti inainte, in timpul sau dupa exercitiile fizice.

1. Cascat

Unele persoane simt nevoia sa caste de multe ori atunci cand incep sa faca efort. Si, desi nici pana acum cercetatorii nu au descoperit exact de ce cascam, intr-o astfel de situatie poate fi un mod al organismului de a face fata la schimbari de activitate, ca si atunci cand te trezesti sau incepi sa te plictisesti.

Astfel, cascatul poate fi un indicator al faptului ca inca te incalzesti si ca organismul inca se adapteaza la modificarile ce tin de respiratie si de dilatarea vaselor de sange (aparute atunci cand faci efort).

Daca observi insa ca simti nevoia sa casti in mod excesiv, ar trebui sa ceri parerea unui doctor, deoarece poate fi un semn ca tensiunea arteriala nu este normala.

2. Gaze intestinale

Cei care fac yoga mai ales au simtit aproape cu siguranta aparitia nevoii de a elimina astfel de gaze, din cauza miscarilor care pun presiune asupra abdomenului. In unele grupuri care practica aceste exercitii este chiar ceva uzual sa nu se abtina.

Totusi, pentru a evita cat mai mult sa ai astfel de mici neplaceri, poti sa stai departe de alimente precum lactate, fasole si broccoli, inainte de sedinta de yoga.

3. Secretii nazale

In timp ce unele persoane observa o eliberare a cailor respiratorii atunci cand fac exercitii fizice, altele se plang ca incep sa aiba secretii nazale. Acest lucru se intampla deoarece miscarea stimuleaza acea parte a sistemului nervos care controleaza secretiile glandelor din corp.

In plus, daca alergi afara, s-ar putea sa simti ca iti curge nasul si din cauza polenului, a temperaturii sau a umiditatii.

4. Orgasm

Unele femei au orgasm in timpul exercitiilor fizice, in special al celor pentru abdomen, si mai ales atunci cand lucreaza intensiv.

5. Pocnituri in urechi

Acestea apar deoarece organismul incearca sa mentina o presiune egala in ceea ce priveste aerul din afara si aerul din urechea mijlocie.

Astfel, cand apare o schimbare brusca de presiune, cum ar fi atunci cand urci la altitudini mai mari sau te scufunzi intr-o piscina, precum si atunci cand ridici greutati, apar si aceste pocnituri. Ele pot fi ameliorate prin inghitit, cascat si prin hidratare.

6. Arsuri la stomac

Anumite tipuri de exercitii, cum ar fi alergatul sau abdomenele, pot impinge continutul din stomac spre esofag, facand astfel sa apara senzatii de arsura. Acestea pot fi insa evitate destul de usor daca nu mananci lactate inainte sa faci efort fizic si daca astepti sa treaca aproximativ doua ore dupa o masa (si apoi sa faci miscare).

De asemenea, si un antiacid te poate ajuta dar, daca observi ca arsurile sunt intense si frecvente, ar trebui sa mergi la un medic.

7. Crampe musculare

In timpul exercitiilor fizice, prin transpiratie se poate crea un dezechilibru in special in ceea ce priveste nivelul de potasiu din organism, acesta avand un rol esential in controlarea contractiilor musculare.

Pentru a te feri cat mai mult de astfel de crampe poti sa mananci o banana, care este o sursa buna de potasiu, si sa ai grija sa te hidratezi atat inainte de a face exercitii, cat si in timpul acestora (este recomandat sa bei aproximativ 250 de mililitri de apa la fiecare 15-20 de minute pe parcursul antrenamentului).

8. Dureri de cap

Oricine se poate alege cu o durere de cap dupa exercitii fizice, uneori aceasta putand dura chiar si doua zile. Cei mai predispusi sunt barbatii care au in jur de douazeci de ani, o explicatie fiind aceea ca efortul duce la dilatarea vaselor de sange din creier.

Incalzirea corecta si hidratarea ajuta la prevenirea durerilor de cap, ca si respiratia corecta si evitarea practicarii exercitiilor la temperaturi ridicate.

9. Incontinenta

Unele exercitii intense pot cauza aparitia incontinentei (pierdere necontrolata de urina), iar riscul este mai mare pe masura ce femeile inainteaza in varsta. Un mod eficient de a combate aceasta problema il reprezinta exercitiile Kegel, care intaresc muschii pelvieni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#exercitii fizice, #efecte exercitii fizice, #efecte secundare exercitii fizice, #efecte neobisnuite exercitii fizice, #efecte secundare efort fizic , #fitness
Comentarii
Poza GABIERUL
GABIERUL
rank 5
NU AM MAI FACUT EXERCITII DE FIT-NESS DE F'O PATRU ANI ... DA' VAZ CA STIINTZA A INVENTAT NOI MANIFESTARI INTRE TIMP, PE CARE NU LE-AM AVUT NICIODATA ... DECI, SA INLOCUIM FIT-NESSU' CU PHOUT-NESSU' ...