Exercitii care iti sculpteaza posteriorul

Marti, 05 Iulie 2016, ora 13:58
6746 citiri
Exercitii care iti sculpteaza posteriorul
Foto: Serban Blebea

Nu toate femeile au fost inzestrate de la mama natura cu un posterior rotund si atragator.

Mai mult, daca ai un job de birou probabil stai pe scaun cel putin opt ore zilnic. In timp ce tu lucrezi de zor, posteriorul tau nu lucreaza deloc.

Astfel, in loc sa ai un posterior sculptat, care arata bine in blugi, acesta ajunge sa fie plat sau lipsit de tonus.

Consecintele nu sunt doar la nivel estetic. Daca muschii fesieri nu sunt bine dezvoltati, postura ta va avea de suferit si, intr-o zi, te vei trezi cu dureri de spate.

Din fericire, antrenamentele regulate te pot ajuta sa iti sculptezi posteriorul si sa minimizezi efectele statului pe scaun.

Iata un circuit de exercitii pentru posterior pe care il poti repeta ori de cate ori ai 15 minute la dispozitie:

Fandari in spate

Stai in pozitie verticala cu bratele departate la nivelul umerilor. Intinde un picior in spate si coboara trunchiul catre sol, indoind piciorul din spate. Ai grija ca geunchiul piciorului din fata sa nu depaseasca varful piciorului. Repeta miscarea pe celalalt picior.

via GIPHY

Butt kicks

Stai in sprijin pe brate si coate. Indoaie un picior si ridica-l catre tavan, impingand in sus cu calcaiul. Mentine coloana dreapta pe tot parcursul miscarii. Repeta miscarea pe celalalt picior.

via GIPHY

Sumo Squats

Stai in pozitie verticala cu picioarele cat mai departate (peste latimea umerilor). Orienteaza varfurile catre exterior si coboara trunchiul catre sol, ducand posteriorul cat mai mult in spate. Incearca sa nu depasesti cu genunchiul varful piciorului. Te poti folosi de o oglinda ca sa corectezi miscarea.

via GIPHY

Podul

Stai intinsa pe spate cu mainile lipite pe sol pe langa corp si genunchii indoiti (cat mai aproape de bazin). Ridica trunchiul de la sol impingand in calcaie. Strange fesierii, mentine pozitia 2-3 secunde si repeta miscarea.

via GIPHY

Vezi si cum iti poti antrena intregul corp in doar zece minute

Fandari laterale

Paseste cu un picior cat poti tu de mult lateral si coboara posteriorul mult in spate. Ai grija ca genunchiul sa nu depaseasca varful piciorului. Celalalt picior trebuie sa fie intins. Revino apoi in pozitia initiala.

via GIPHY

Combina exercitiile de mai sus intr-un circuit eficient:

Fandari in spate - 12-15 repetari pe fiecare picior;

Butt kicks - 12-15 repetari pe fiecare picior;

Sumo Squats - 12 repetari;

Podul - 15 repetari;

Fandari laterale - 12-15 repetari pe fiecare picior.

Apoi fa un minut pauza in care sa te hidratezi si sa iti lasi muschii sa se relaxeze si repeta circuitul de 2-3 ori.

Nicio minune nu se intampla peste noapte, asa ca repeta antrenamentul cu regularitate de 2-3 ori pe saptamana.

Citeste mai multe despre Tabata, antrenamentul care te ajuta sa arzi grasime in doar 4 minute si cele mai bune exercitii pentru abdomen.

Daca vrei sa afli cum sa obtii rezultate bune, descarca ghidul pentru un posterior tonifiat in 28 de zile.

Serban Blebea este specialist in transformari corporale.

www.slabestecuserban.ro

Daca aveti vreo intrebare pentru specialistii colaboratori ai Ziare.com, va invitam sa le-o adresati printr-un comentariu sau printr-un mail pe adresa sugestii@ziare.com.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Exercitii pentru posterior, #exercitii posterior, #exercitii lucrat posteriorul , #fitness